Daramy eerlijk: "Ik hoop op meer speelminuten bij Ajax"

7 december 2021 – Ajax-aanvaller Mohamed Daramy (19) heeft zich vooralsnog niet kunnen profileren na zijn komst van FC Kopenhagen afgelopen zomer. De buitenspeler kan achter Dusan Tadic niet op heel veel speeltijd rekenen en in de minuten die hij kreeg, maakte hij ook nog eens weinig indruk. "Ik hoop op meer speelminuten, want ik wil het publiek zo graag laten zien wat ik kan."

Daramy eerlijk: "Ik hoop op meer speelminuten bij Ajax"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt de buitenspeler tegenover Het Parool. Tegen Besiktas kreeg hij twee weken geleden een helft speeltijd in de Champions League, maar dat ging niet van harte. Zelfs nu Tadic een vraagteken is voor Sporting Portugal-thuis, lijkt David Neres de voorkeur boven hem te krijgen op links. "Natuurlijk is het teleurstellend, maar soms gaat dat zo in voetbal", stelt de buitenspeler, die maandagavond zelfs bij Jong Ajax moest opdraven.

"Bij Ajax ligt het niveau ook nog eens veel hoger. Er lopen hier zo veel goede voetballers rond", aldus Daramy, die ondanks de slechts tien optredens in de hoofdmacht van Ajax het nog wel naar zijn zin heeft. "Ik heb ook geen spijt van mijn transfer en ik weet wat van me wordt verwacht."

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Ajax: vier wijzigingen aan de aftrap

Dat hij nog niet het gewenste niveau haalt, erkent Daramy zelf ook. "Het is moeilijk om drie weken geen wedstrijd te spelen en dan ineens weer op het veld te staan. Je verliest ritme", legt hij uit. Mede daardoor kwam hij vermoedelijk met Jong Ajax in actie, al maakte hij ook in de beloftenploeg weinig indruk. Toch blijft de aanvaller geduldig. "Ik had ook niet verwacht dat ik bij Ajax meteen zou spelen. Ik heb dit bij FC Kopenhagen ook meegemaakt, toen ik als jeugdspeler voor het eerst bij de selectie kwam."

Reacties

Ajax

gerelateerd