Xavi ziet De Jong als oplossing na wegvallen van Memphis

11 december 2021, 13:47

Xavi heeft zich op de afsluitende persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Osasuna lovend uitgelaten over Luuk de Jong. Meer speeltijd lonkt voor de 31-jarige spits nu Memphis Depay vanwege een hamstringblessure uit de roulatie is.

Door de blessure van Memphis en de lange afwezigheid van Sergio Agüero is De Jong de enige overgebleven centrumspits in de selectie van Barcelona. Of dat betekent dat de voormalig aanvoerder van PSV zich mag opmaken voor een basisplaats, is nog onduidelijk.

Xavi ziet hem in elk geval wel als een van de opties om Memphis te vervangen, vertelde hij zaterdagmiddag. "Hij traint heel goed en geeft ons verschillende mogelijkheden. We moeten ons aanpassen aan de blessures, hij is een van de oplossingen. Daar moeten we van profiteren", aldus de opvolger van Ronald Koeman.

Barça hoopt zich zondag te revancheren voor de uitschakeling in de Champions League. De Catalanen verloren midweeks met 3-0 van Bayern München en gaan daardoor na de winterstop verder in de Europa League. "We moeten ons herstellen van de wedstrijd in München. We zullen vanaf nu werken om Barça terug te geven wat het verdient, het kunnen concurren met clubs als Bayern."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen