Henk de Jong belde Heerenveen: "Zegt over hoe bijzonder hij is"

16 december 2021, 17:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cambuur-trainer Henk de Jong heeft contact opgenomen met sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond. Die had namelijk een behoorlijk rotgevoel over het spandoek dat door enkele supporters van de club werd getoond voor het stadion van de rivaal.

Op het spandoek van de Heerenveen-fans was de tekst 'Cambuur geef je kopzorgen' te lezen, verwijzend naar de reden waarom De Jong momenteel ziek thuis zit. Bij de oefenmeester werd namelijk een cyste in zijn hoofd geconstateerd. Nadat de beelden op internet circuleerden, nam sc Heerenveen direct afstand van de actie. "Wij zijn overvallen door een vreselijke actie van een stel idioten. Deze actie staat haaks op alles wat we zijn", tekende de Leeuwarder Courant op uit de mond van Roozemond.

Eerder liet de club al weten zich te distantiëren van de actie en plaatste het een foto op Twitter van een ander spandoek in het Abe Lenstra Stadion. Daarop werd De Jong juist een hart onder de riem gestoken met een beterschapsboodschap in het Fries. 'Gezondheid boven rivaliteit' viel erbij te lezen. Zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in Leeuwarden.

Lees ook: Henk de Jong langer uitgeschakeld wegens cyste

De Jong zelf heeft in elk geval contact opgenomen met sc Heerenveen, om hen te laten weten dat hij ze niet verantwoordelijk stelt voor het ongepaste spandoek. "Henk belde mij zojuist om ons een hart onder de riem te steken. Hij weet dat dit niet het SC Heerenveen is waar wij voor staan, vertelde hij me", zegt Roozemond. De actie van de trainer zorgt voor bewondering bij het bestuur van sc Heerenveen. "Bij Heerenveen draagt iedereen Henk een warm hart toe. Hij verdient alle steun. En juist hij belt nu om ons te steunen. Dat zegt alles over hoe bijzonder hij is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen