Van Bronckhorst onverslaanbaar; Villarreal wint zonder Danjuma

18 december 2021, 18:10   Bijgewerkt: 18 december 2021, 18:18

Giovanni van Bronckhorst had zich geen betere start kunnen wensen als trainer van Rangers FC. Ook zijn negende wedstrijd werd zaterdagmiddag gewonnen. Eén treffer was genoeg voor een zege op subtopper Dundee United.

Het duurde dit keer wel even, want ondanks een kansenoverwicht in het voordeel van Rangers, hield Dundee goed stand. Dat veranderde toen de ploeg in de zeventigste minuut een penalty weg gaf. Deze werd benut door verdediger James Tavernier, die Van Bronckhorst daarmee zijn achtste zege met Rangers bezorgde.

Over alle competities gezien is Rangers nu negen wedstrijden ongeslagen - precies sinds de komst van de nieuwe trainer. Alleen in de Europa League tegen het Olympique Lyonnais van Peter Bosz werd gelijkgespeeld, maar dat duel maakte voor de eindstand in de groepsfase sowieso al niets meer uit. In de competitie staat Rangers inmiddels zeven punten los van achtervolger Celtic.

Real Sociedad - Villarreal 1-3

In La Liga bleef een Nederlands tintje zaterdagmiddag uit, want Arnaut Danjuma kwam wegens lichte klachten niet in actie voor Villarreal. Hij zag echter hoe zijn ploeg het er ook zonder de clubtopscorer goed vanaf bracht. Het was weliswaar Alexander Isak die met een knap doelpunt de score namens Real Sociedad opende en de club daarmee hoop gaf op een eerste overwinning na vier wedstrijden op rij, maar dat werd al snel rechtgezet.

Gerard Moreno kopte enkele minuten later uit een hoekschop raak en tekende zo voor een 1-1 ruststand. Na rust kon Villarreal er helemaal overheen, toen een veel te late tackle Mikel Oyarzabal een rode kaart opleverde. Tegen de tien van Sociedad liep Villarreal uit tot 1-3 door opnieuw een kopbal van Moreno en een late goal van Samuel Chukwueze, ditmaal op aangeven van de eerdere doelpuntenmaker. De bezoekers hadden Danjuma in San Sebastian dus niet nodig en bezorgden Sociedad de vijfde nederlaag op rij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen