'Voorzichtige roep' voor aanvoerderschap De Ligt bij Juventus

19 december 2021 – Matthijs de Ligt (22) maakte zaterdagavond veel indruk bij Juventus. De Nederlandse centrale verdediger won op bezoek bij Bologna met zijn elftal (0-2) en werd na het duel gekroond tot de beste speler van de wedstrijd. Met zijn energie en fanatisme oogstte hij zowel bij fans als pers veel lof in dienst voor de Oude Dame.

'Voorzichtige roep' voor aanvoerderschap De Ligt bij Juventus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Ligt oogde een 'luchtmacht', vond Corriere della Sera, dat de Nederlander een zeven gaf voor zijn optreden. Die beoordeling kreeg hij ook van Eurosport, dat vond dat De Ligt op de moeilijke momenten op stond bij Juventus. 'Hij neutraliseerde Marko Arnautovic en offerde zichzelf op waar het moest.' La Repubblica vond De Ligt 'fantastisch' spelen en beloonde het optreden zelfs met een 7,5.

Vanuit sommige supportersgroeperingen van Juventus zou er zelfs een 'voorzichtige roep' zijn om De Ligt de aanvoerdersband te geven. Niet alleen vanwege zijn spel, maar ook vanwege zijn 'indrukwekkende en kraakheldere' interview in vloeiend Italiaanse. Dat claimt journalist Wesley Victor Mak althans. Zeker is wel dat De Ligt veel meer indruk maakt dan aan het begin van dit seizoen.

Lees ook: De Ligt boos op ploeggenoten: "Omdat ik het niet snap"

De centrale verdediger speelde dit seizoen negentien officiële wedstrijden onder Massimiliano Allegri. In de laatste zeven wedstrijden in de Serie A (vijf overwinningen) stond De Ligt negentig minuten op het veld. Daarmee maakt hij het bondscoach Louis van Gaal ongetwijfeld moeilijker om te bepalen wie de twee- of driekoppige centrale achterhoede moet vormen in het Nederlands elftal. 

Reacties

Serie A

gerelateerd