Van Nistelrooy hoopt op PSV 1, Ajax en Feyenoord geen optie

21 december 2021, 08:10

Ruud van Nistelrooy (45) zou in de toekomst ooit heel graag hoofdtrainer worden van de hoofdmacht van PSV. De huidige coach van het beloftenteam heeft dat recent laten weten aan de directie van de Eindhovenaren. Toch zal hij niet het stokje van Roger Schmidt in de zomer overnemen, mocht de Duitser onverhoopt vertrekken met een aflopend contract in het vooruitzicht.

In een interview met het Eindhovens Dagblad vertelt Van The Man dat hij in elk geval nog anderhalf jaar Jong PSV wil coachen. "Ik vind dat een prachtige functie en het is leuker dan ik me had voorgesteld. Het kan zijn dat ik het daarna nog iets langer blijf doen of dat er een tussenstap komt, maar voor de toekomst heb ik zeker de ambitie om trainer van PSV te worden", verzekert de voormalig international.

Mocht er vanuit Ajax of Feyenoord interesse komen in de diensten van Van Nistelrooy, dan wijst hij die op voorhand af. "Van de drie Nederlandse topclubs zou ik alleen PSV kunnen trainen", aldus de oud-spits. Daarvoor voelt hij zich te veel PSV'er, al ziet hij zichzelf bij de Nederlandse clubs daaronder wel gewoon werken. In elk geval bouwt hij al langer van onderaan op om het trainerschap in de vingers te krijgen. "Ik wil ook gewoon heel goede trainingen kunnen geven, om maar iets belangrijks te noemen."

Lees ookVan Nistelrooij geduldig: "De volgende stap dient zich vanzelf aan"

En daarbij wijkt hij soms best af van wat Schmidt doet bij de hoofdmacht van PSV. "Nu speelt Jong PSV 4-3-3 met de punt naar achteren, waarbij er geen beperking vanuit het eerste elftal is. Roger Schmidt is in zijn speelstijl wel standvastig, dat vind ik mooi om te zien. Je kunt een elftal van hem herkennen", aldus Van Nistelrooy, die niet bang is om kritiek te krijgen. "Mannen als Bobby Robson en Alex Ferguson lagen zo vaak onder vuur of werden gelauwerd, ze waren er totaal niet mee bezig. Dat vond ik fascinerend om te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen