Buijs kijkt niet op van vertrek: "Van mijn kant geen hard feelings"

22 december 2021, 17:55

Danny Buijs heeft voor de eerste keer gereageerd op zijn vertrek bij FC Groningen. De hoofdtrainer laat de club komende zomer na vier seizoenen achter zich, al kwam dat voor de oefenmeester niet uit de lucht vallen. Buijs stelt onder meer dat de samenwerking met Mark-Jan Fledderus niet ideaal was.

"Als je contract afloopt is het voor de mensen die erover gaan hun goed recht of ze verder met je willen of niet", aldus Buijs tegenover De Telegraaf. "Als ik dan specifiek kijk naar Mark-Jan als technisch directeur dan is de situatie zo, dat ik al bij deze club zat, voordat hij technisch directeur werd. Ik kan me goed voorstellen, dat je als td liever je eigen trainer daar hebt of iemand met wie je een betere klik hebt. Wat dat betreft zijn er van mijn kant geen hard feelings."

Lees ook: Buijs en FC Groningen na dit seizoen uit elkaar na 'evaluatie'

De afgelopen maanden waren er al meedere pittige discussies tussen Buijs en Fledderus. "Het is niet zo, dat er een onwerkbare situatie is. Dat is absoluut niet zo. Maar in het ideaalplaatje wil je dat een trainer en een technisch directeur een heel goede combinatie zijn en heel close zijn. Dat is bij ons minder het geval. Daar hoeven we niet omheen te draaien", vertelde Buijs, die met zijn ploeg momenteel de teleurstellende twaalfde plaats in de Eredivisie bezet.

Toch zal de geboren Dordrechter met een goed gevoel terugkijken als hij komende zomer afscheid neemt in De Euroborg. "Als ik kijk naar hoe ik mezelf de afgelopen 3,5 jaar heb kunnen ontwikkelen, dan is dat gigantisch geweest. Ik heb ook fouten gemaakt. Die moet je ook maken om te leren en jezelf door te ontwikkelen. Ik ben nog steeds pas 39 en heb dan straks vier jaar Groningen erop zitten. Dat is een geweldig mooie ervaring."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen