Poolse bond en bondscoach komen in bizarre situatie na ruzie

26 december 2021, 20:50

De Poolse voetbalbond en de bondscoach Paulo Sousa liggen met elkaar overhoop en dat heeft een opmerkelijke situatie opgeleverd. De bondscoach heeft namelijk de interesse gewekt van de Braziliaanse club Flamengo en heeft een akkoord bereikt over een tussentijds vertrek. De voorzitter van de bond Cezary Kulesza is echter totaal niet bereid mee te werken.

Nota bene via een bericht op Twitter uit hij zijn woede over het handelen van de bondscoach. 'Ik heb vandaag gehoord dat Paulo Sousa zijn contract in goed overleg wil laten ontbinden, omdat hij een aanbod van een andere partij heeft gekregen. Dit soort gedrag is totaal onverantwoord en hij spreekt daarmee volledig tegen wat hij eerder allemaal heeft gezegd. Daarom heb ik het resoluut van tafel geveegd.'

Polen heeft zich nog niet geplaatst voor het WK in Qatar van volgend jaar en speelt in maart de play-offs om dat alsnog te bewerkstelligen. Eerder gaf de bondscoach aan dat ze dit samen moesten doen en dat hij graag het karwei in Polen wilde afmaken. Vandaar dat de voorzitter van de bond niet gediend is van het gedrag van Sousa.

Lees ook: Oranje in Nations League gekoppeld aan België

Zo is Polen in een lastige situatie terechtgekomen waarin de bondscoach graag wil vertrekken, maar de bond hem aan zijn contract houdt. Polen wil zich dolgraag kwalificeren voor het WK en neemt het in de Nations League op tegen Nederland, België en Wales. De vraag is of de situatie werkbaar genoeg is, of dat Polen alsnog op zoek gaat naar een waardige vervanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen