Ajax treft FC Kopenhagen in CL-voorronde

Ger
2 augustus 2006, 21:20

In de derde voorronde van de Champions League moet Ajax het opnemen tegen FC Kopenhagen. De Deense ploeg werkte zich in twee duels langs het Finse MyPa 47.

Na de 2-0 overwinning in eigen huis, bleef FC Kopenhagen woensdag in Finland steken op 2-2. Na twaalf minuten zaten de Denen eigenlijk al op rozen. Oud-Roda JC'er Fredrik Berglund bracht de bezoekers voorsprong, waardoor Mypa vier keer moest scoren om door te gaan. De thuisploeg reikte uiteindelijk tot twee treffers, via Eero Peltonen en Saku Puhakainen. Voor FC Kopenhagen was Tobias Linderoth nog trefzeker.

Ajax speelt komende woensdag de uitwedstrijd in de hoofdstad van Denemarken. Het is nog onbekend hoe laat wordt afgetrapt. Twee weken later op 23 augustus volgt de return in de ArenA. Dit duel begint om 20.30 uur. De winnaar over twee duels plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de ChampionsLeague.

De Amsterdammers bewaren slechte herinneringen aan FC Kopenhagen. De formatie bedwong Ajax vijf jaar geleden in de UEFA-beker. Oud-Ajacieden Gronkjaer en Bergdolmo spelen op dit moment voor FC Kopenhagen.

Trainer Henk Ten Cate beschouwt FC Kopenhagen, dat beide tot nu toe gespeelde competitieduels won, als een sterke tegenstander. "Ze zijn fysiek sterk en moeilijk te verslaan. We moeten deze klus zeker niet te makkelijk opnemen. Het is jammer dat we zo'n belangrijke wedstrijd al voor het begin van het Nederlandse seizoen spelen. We moeten daar echter niet over klagen. We weten waar we aan toe zijn."

Ten Cate ziet Ajax nog tweemaal aan het werk. De Amsterdammers stuiten vrijdag en zaterdag tijdens het Amsterdam Tournament op Internazionale en Manchester United. "Dat zijn sterke tegenstanders. Daarna moeten we er klaar voor zijn", aldus Ten Cate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen