PSV kampt met corona: op de valreep streep door trainingskamp

4 januari 2022, 08:54

PSV reist dinsdagochtend toch niet af naar Marbella. Dat maakte de club op de valreep bekend, nadat meerdere spelers positief testten op corona. Om hoeveel spelers het gaat, is niet bekend. De rest van de selectie zal de komende gewoon in Eindhoven de trainingen afwerken.

'Nadat gebleken is dat een deel van de selectie maandag postief testte op corona, is besloten om in Eindhoven te blijven', zo legde de club uit op de eigen website. Afgelopen zondag meldde het Eindhovens Dagblad nog dat er geen aanwijzingen waren dat het trainingskamp niet door zou kunnen gaan, maar daar is een dag later dus verandering in gekomen. Maandag was de eerste keer dat spelers en staf na de winterstop weer bij elkaar kwamen.

Het trainingskamp van PSV zou plaatsvinden tussen 4 en 10 januari. Verschillende jeugdspelers konden zich al verheugen op de kans om zich aan trainer Roger Schmidt te bewijzen, waarmee de afzegging ook voor hen erg zuur is. Bovendien hadden de Eindhovenaren op zondag 9 januari een oefenwedstrijd tegen het Duitse Karlsruher SC gepland staan. Of de beide ploegen elkaar alsnog gaan treffen, zal nog moeten blijken. 

Eerder deze week gebeurde bij Feyenoord al hetzelfde. De club zou eveneens op trainingskamp gaan in Spanje, maar ook dit kon door een coronagolf - die twee dagen later nog groter bleek - niet doorgaan. De kans dat de Rotterdammers alsnog naar Spanje afreizen om zaterdag in ieder geval de oefenwedstrijd tegen Club Brugge af te werken, is overigens nog wel aanwezig.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen