Waarom KNVB de coronaregels niet aanscherpt

12 januari 2022, 09:26

De KNVB is niet van plan om aanvullende maatregelen te gaan hanteren in de profvoetballerij. De wedstrijden Excelsior tegen ADO Den Haag en Jong AZ versus TOP Oss werden afgelopen weekend afgelast vanwege een coronagolf in de selecties, terwijl ook andere clubs worden geteisterd door de nieuwe omikronvariant. Het beweegt de bond echter niet tot nieuwe regels.

De KNVB blijft volgens het Algemeen Dagblad de eis stellen dat niet-gevaccineerde spelers zich de dag voor de wedstrijd moeten laten testen. Dat is het geval als de laatste prik vier maanden geleden is gezet. Spelers die onlangs hun boosterprik hebben gehad, worden niet wekelijks onderworpen aan de wattenstaafjes van gezondheidsautoriteit GGD.

Ook al kunnen spelers met een boostervaccinatie op zak ook corona krijgen en zo voor verspreiding zorgen, blijft een testplicht uit. "Maar de kans op een besmetting is na de boosterprik nihil", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. "En als er klachten zijn, moet iedereen zich alsnog gewoon laten testen. Dat hebben we er ook weer bij gezegd."

Afgelopen dinsdag zat de KNVB om tafel met de clubs. "We hebben eigenlijk gewoon nog een keer met de clubs doorgelopen hoe alles in z'n werk gaat als er een wedstrijd vanwege coronabesmettingen wordt afgelast.ij ons is het ook verplicht om je te laten testen, alleen niet als je het boostervaccin hebt gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen