Japan
0 – 0
Kroatië

Scheidsrechter fluit Afrika Cup-duel al na 85 minuten af

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 januari 2022 – De wedstrijd tussen Tunesië en Mali (0-1) op de Afrika Cup is op bijzondere wijze geëindigd. De Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe speelde daarbij een curieuze hoofdrol.

Scheidsrechter fluit Afrika Cup-duel al na 85 minuten af

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Toen de ontmoeting tussen Tunesië en Mali 85 minuten oud was, klonk tot verbazing van alles en iedereen plots het laatste fluitsignaal. Sikazwe zag in dat hij een fout had gemaakt en liet doorvoetballen. Even later blunderde de leidsman opnieuw: na 89 minuten en 45 seconden floot hij de wedstrijd weer af. Ditmaal definitief.

Tussen de laatste fluitsignalen door, werd de Malinese aanvaller El Bilal Touré na een lichte overtreding op Dylan Bronn van het veld gestuurd door Sikazwe. De VAR greep in en riep de scheidsrechter naar de kant. De rode kaart leek te worden ingetrokken, maar de arbiter besliste anders.

Na afloop van de wedstrijd ontstaken de Tunesiërs in woede. Zij waren namelijk nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en hadden in een normale situatie nog een aantal minuten de tijd gehad om de 1-1 te forceren. Voor Sikazwe, die op het WK in Rusland nog twee groepswedstrijden floot, zal deze curieuze slotfase ongetwijfeld een staartje krijgen.

Niet hervat
Even leek het erop dat de wedstrijd een halfuur na het laatste fluitsignaal alsnog zou worden uitgespeeld. De spelers van Mali verschenen op het veld, maar die van Tunesië niet.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd