Everton presenteert El Ghazi; huur mét optie tot koop

13 januari 2022 – Everton heeft donderdag de komst van Anwar El Ghazi wereldkundig gemaakt. De nummer vijftien van de Premier League neemt de 26-jarige aanvaller op huurbasis over van Aston Villa. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Die bedraagt volgens De Telegraaf tien miljoen euro.

Everton presenteert El Ghazi; huur mét optie tot koop

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat El Ghazi zijn loopbaan zou vervolgen bij Everton, was al een paar dagen duidelijk. De voormalig speler van Ajax kwam de afgelopen maanden weinig aan spelen toe bij Aston Villa en zocht zodoende naar een uitweg. "Ik wilde heel graag in de Premier League blijven. Toen Everton kwam, was dat een heel mooie kans voor mij, want Everton is een grote club. Ik heb met Benitez gesproken en die speelt meestal met buitenspelers, dus ik zie kansen om meer minuten te gaan pakken", vertelt El Ghazi aan bovengenoemde krant.

El Ghazi heeft donderdag al voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten getraind. Komend weekend tegen Norwich City zou hij zijn debuut voor The Toffees kunnen maken. El Ghazi verwacht bij Everton meer kansen te krijgen dan de afgelopen periode bij Aston Villa. "Als ik de kans krijg, dan moet ik die zien te pakken. Daar ga ik keihard voor knokken."

El Ghazi, die in 2015 zijn tot nu toe enige wedstrijden in het Nederlands elftal speelde, is met Everton toe aan zijn vierde club. De aanvaller startte zijn loopbaan bij Ajax en kwam via Lille OSC in 2018 terecht bij Aston Villa. Bij de club uit Birmingham ligt hij nog tot medio 2023 vast.

Reacties

Premier League

gerelateerd