Bayern München en Lewandowski breken records, goal St. Juste

15 januari 2022, 17:25

Bayern München heeft zaterdagmiddag wederom een ongekend record gebroken. Der Rekordmeister kwam op bezoek bij 1. FC Köln voor het 66ste Bundesligaduel op rij tot scoren en verbrak daarmee het eigen record. Mede door een hattrick van Robert Lewandowski (33) werd er uiteindelijk met liefst 0-4 gewonnen bij de tot deze speelronde verrassende nummer zes.

Nadat Bayern München vorige week opeens verloor van angstgegner Borussias Mönchengladbach ging het op bezoek bij 1. FC Köln – dat juist de laatste drie officiële wedstrijden had gewonnen – een stuk beter. Binnen tien minuten vond Lewandowski het net en hoewel de treffer aanvankelijk werd afgekeurd, bleef die na ingrijpen van de VAR toch op de borden staan.

Binnen het half uur was de score op prachtige wijze verdubbeld door Corentin Tolisso, die daarmee alle spanning uit de wedstrijd schoot. Helemaal omdat de aansluitingstreffer van voormalig sc Heerenveen-spits Mark Uth werd afgekeurd. In het tweede bedrijf kwam Lewandowski nog tweemaal op het scorebord, waarmee hij zijn eerste hattrick van 2022 én zijn driehonderdste (!) Bundesliga-doelpunt voor zijn rekening nam. Met 23 goals uit negentien wedstrijd, ligt hij bovendien op schema om zijn topscorersrecord te breken. 

FSV Mainz – VfL Bochum 1-0

Jeremiah St. Juste heeft zich zaterdagmiddag gekroond tot matchwinner bij FSV Mainz. De Nederlandse rechtsback maakte drie minuten na de pauze het enige doelpunt van de middag. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht door Jonathan Burkardt en St. Juste, die daar nog stond vanwege de hoekschop, kon de bal met zijn rechtervoet simpel binnenwerken. Zijn heldenrol kwam overigens mede omdat voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter na een half uur zijn pingel niet wist te verzilveren.

Union Berlin – 1899 Hoffenheim 2-1

Nog niet zo lang geleden was PSV-huurling Timo Baumgartl de grote held bij Union Berlin met twee doelpunten, maar zaterdagmiddag leek hij even de schlemiel te worden. Na een kwartier passeerde hij namelijk ongelukkig zijn eigen doelman. Toch stond dat een overwinning op de verrassende nummer drie uiteindelijk niet in de weg: Andreas Voglsammer en Grischa Prömel zorgden uiteindelijk voor een simpele zege voor de ploeg die door Feyenoord in de Conference League tweemaal werd verslagen.

Overige uitslagen:

VfL Wolfsburg – Hertha BSC 0-0

VfB Stuttgart – RB Leipzig  0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen