Vertrek Van de Beek dichter bij na opmerkelijke reservebeurt

15 januari 2022, 17:41   Bijgewerkt: 15 januari 2022, 17:46

Donny van de Beek (24) kan deze winterstop toch maar het beste op zoek naar een andere club. Zelfs nu zijn directe concurrent Scott McTominay is geschorst voor het Premier League-duel met Aston Villa, begint de Nederlander op de bank. En dat terwijl hij vorige week in de FA Cup tegen The Villans nog geweldig inviel en volop lof kreeg. 

Derhalve was de verwachting dan ook dat de oud-Ajacied in de basis zou beginnen voor de Premier League-wedstrijd zaterdagmiddag. Het middenveld wordt echter gevormd door Fred, Nemanja Matic en Bruno Fernandes. De voorste drie zijn Mason Greenwood, Edinson Cavani en Anthony Elanga. Cristiano Ronaldo ontbreekt in de selectie van manager Ralf Rangnick.

De Duitse coach houdt Van de Beek ondanks de eerdere lofuitng dus wederom op de bank, net als onder anderen Jadon Sancho, Harry Maguire, Jesse Lingard en Juan Mata. Voor de middenvelder is het echter ongetwijfeld een nieuwe domper. Sky Sports-analist Ian Wright vond vrijdag nog dat Van de Beek moest vertrekken als hij ook tegen Aston Villa niet in de basis zou beginnen.

Lees ook: "Wat zou Van de Beek doen onder Guardiola bij Manchester City?"

 "Als hij nu niet wordt gekozen in de basiself, dan denk ik dat het gesprek over een vertrek vervolgd gaat worden. Dan moeten ze hem ook de kans geven om weg te gaan en weer aan voetballen te komen", zie hij vanwege de afwezigheid van McTominay en het feit dat hij de vorige keer van Rangnick complimenten kreeg na zijn speeltijd tegen Aston Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen