KNVB mikt nog altijd op snelle hervatting amateurvoetbal

17 januari 2022 – De KNVB hoopt nog altijd dat het amateurvoetbal in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari kan worden hervat, zo meldt De Gelderlander. Daarvoor moeten de op dit moment geldende coronaregels wel worden versoepeld.

KNVB mikt nog altijd op snelle hervatting amateurvoetbal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Sinds afgelopen weekend zijn de buitensportlocaties, zoals trainingscomplexen, weer helemaal open. Ook zijn de openingstijden en maximale groepsgrootte losgelaten, waardoor amateurvoetballers weer (samen) kunnen trainen. Ook het spelen van onderlinge wedstrijden is toegestaan.

De competities kunnen op dit moment echter nog niet worden hervat. Wedstrijden tussen verschillende clubs zijn namelijk niet toegestaan. Dit gaat in elk geval tot en met dinsdag 25 januari duren. Dan vindt het volgende meetmoment van het kabinet plaats.

Het is nog maar de vraag of het hervatten van het amateurvoetbal over een kleine drie weken mogelijk is. Clubs hebben immers een voorbereidingsperiode nodig om fit te worden. Het spelen van oefenwedstrijden wordt gezien als een essentieel onderdeel daarvan. Op z'n vroegst kan er vanaf 26 januari - anderhalve week voor de beoogde hervatting van de competities - weer geoefend worden.

Reacties

Eredivisie