Droomstart Van Bronckhorst ten einde: spanning terug in titelrace

19 januari 2022, 10:44   Bijgewerkt: 19 januari 2022, 10:57

Giovanni van Bronckhorst heeft dinsdagavond zijn eerste puntverlies geleden als trainer van Rangers FC. Uit bij Aberdeen kon een 0-1 voorsprong niet worden vastgehouden. Daarmee is ook direct de spanning in de Schotse titelstrijd terug; Celtic nadert nu op slechts vier punten.

In zijn eerste anderhalve maand als trainer van Rangers maakte Van Bronckhorst dankbaar gebruik van de basis die voorganger Steven Gerrard had gelegd. De regerend landskampioen deed het ook dit seizoen al goed in de competitie, maar zette onder Van Bronckhorst nog maar eens een geweldige reeks in. Zijn eerste zeven competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen.

Tot het bezoek aan nummer zes Aberdeen dus. Daar kwam Rangers wel op voorsprong door een treffer van Ianis Hagi, maar bracht een benutte penalty de thuisploeg een kwartier voor tijd weer langszij. De laatste hoop op een driepunter kon zeven minuten voor het einde al helemaal in de prullenbak. Aanvaller Ryan Kent, eerder goed voor de assist op de openingstreffer, werd met rood van het veld gestuurd. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Wel is Van Bronckhorst dus nog altijd ongeslagen met Rangers, maar dat geldt ook al lange tijd voor concurrent Celtic. De aartsrivaal verloor sinds 19 september geen enkele wedstrijd meer en bleef zo in het spoor van de koploper. Dat gat is nu nog maar vier punten. Op 2 februari staat in Celtic Park de eerstvolgende Old Firm op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen