'Koppige' Gutiérrez is niet bang voor Joey Veerman

20 januari 2022, 13:50

Erick Gutiérrez is terug van weggeweest. De middenvelder kreeg de kans van Roger Schmidt en greep die met beide handen aan. Dat terwijl de Mexicaan in de zomer serieus nadacht over een vertrek bij PSV door het geringe aantal speelminuten. Ook nu de club Joey Veerman heeft opgepikt voor zes miljoen euro blijft de middenvelder geloof houden in een basisplaats.

De middenvelder begon geweldig aan zijn periode in Eindhoven. Bij zijn debuut gaf hij een assist en een scoorde hij, maar daarna moest hij vooral de bank warmhouden. "Ik heb bijna drie jaar niet gespeeld, dat is voor een voetballer natuurlijk hartstikke moeilijk. Juist omdat ik bij Pachuca aanvoerder was en alles speelde", vertelt 'Guti' in gesprek met Voetbal International. "Maar ik heb een koppig karakter, ik ben eigenwijs. Natuurlijk heb ik ieder seizoen getwijfeld, ik wilde echter niet zonder te vechten weggaan. Omdat ik voelde en zeker wist dat ik met mijn spel zou kunnen slagen bij PSV."

De Eindhovenaren haalden afgelopen zomer Marco van Ginkel en Davy Pröpper naar Nederland. De moed zakte bij de Mexicaan in de schoenen. "Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten. Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Ik moest dus ergens gaan spelen. Ik was bijna rond met Cruz Azul, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik toch bij PSV ben gebleven. Ik had alles al geregeld met die andere club en was eigenlijk dus al weg bij PSV. Maar Schmidt heeft steeds het vertrouwen in mij uitgesproken en ik ben zelf altijd keihard blijven werken."

Bij PSV zal iedereen zijn handen dichtknijpen dat de middenvelder destijds is gebleven. De voetballer vormt een uitstekend duo met Ibrahim Sangaré. De Mexicaan doet geen gekke dingen met de bal en laat anderen beter spelen. Schmidt heeft de juiste puzzelstukjes op het middenveld gevonden. Ook nu Joey Veerman deze winter naar Eindhoven is gekomen, maakt de voetballer zich geen enkele zorgen. "Als Joey beter is, dan zal ik hem steunen vanaf de reservebank. Maar ik ga ervan uit dat ik blijf spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen