Nijhuis snakt naar terugkeer fans en wijst op schwalbe Martínez

25 januari 2022 – Hoe vol de stadions mogen, zal vanavond moeten blijken, maar dat supporters weer welkom zijn lijkt inmiddels zeker. Niet alleen de clubs, spelers en supporters kijken daarnaar uit. Ook scheidsrechter Bas Nijhuis kan niet wachten om weer in volle stadions te fluiten. "Dit is tien keer niks", zei hij over de huidige situatie.

Nijhuis snakt naar terugkeer fans en wijst op schwalbe Martínez

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat hij weer vaak doelwit van spreekkoren zal worden, maakt Nijhuis weinig uit. "Van de lege stadions word ik helemaal flauw, omdat het de indruk wekt dat ik een oefenpotje aan het fluiten ben", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Daardoor is het moeilijk de juiste focus te hebben, die je met publiek automatisch hebt. Stel dat ik niet voor een overtreding fluit, dan gaan de fans uit hun dak en ben ik bij de volgende beoordeling nog scherper."

Naast zijn eigen focus denkt Nijhuis dat ook het gedrag van de spelers door de aanwezigheid van publiek positief beïnvloed zal worden. "Ik denk dat we ook van het hinderlijke geschreeuw en gekerm af zijn van spelers die nauwelijks worden geraakt. Dat heeft geen zin meer, omdat het in een vol stadion veel minder goed te horen is en het een scheidsrechter dus minder zal beïnvloeden. Ik denk dat de lol er dan snel vanaf is."

"Elk minimale tikje op de scheenbeschermer is nu over het hele veld te horen", vervolgde de arbiter. "Zelfs de rechtsback roept 'hé' als hij denkt dat er links voorin iets is gebeurd. Dat voortdurende en massale appelleren is ontzettend vervelend." Daarnaast wees hij op het opzichtig aanstellen van Lisandro Martínez in de slotfase van de topper tussen PSV en Ajax. "Dat had hij voor een vol vak PSV-supporters met bakken bier in hun hand waarschijnlijk ook achterwege gelaten. Echt, laat het kabinet snel beslissen weer met fans te voetballen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd