Ten Hag bestempelt Berghuis in nieuwe rol als 'absolute uitblinker'

6 februari 2022, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag was zeer tevreden over het spel van Steven Berghuis tegen Heracles. De linkspoot werd door zijn coach een stuk naar achteren gehaald op het middenveld van Ajax, waar hij direct indruk maakte in zijn nieuwe rol. Voor Ten Hag was Berghuis de beste speler van het veld.

Berghuis trad aan als de vervanger van de afwezige Ryan Gravenberch, die de ontmoeting met Heracles aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een coronabesmetting. "Ik heb hem daar neergezet omdat ik weet dat hij dat heel goed kan", vertelde Ten Hag na afloop aan ESPN. "Voor mij was hij de absolute uitblinker. Door hem werd het spel heel dynamisch."

Berghuis werd aanvankelijk naar Amsterdam gehaald als rechtsbuiten, maar daar verloor hij al snel de concurrentiestrijd van Antony. Ten Hag posteerde de linkspoot vervolgens met succes als aanvallende middenvelder, maar hij werd naar achteren gehaald omdat Davy Klaassen de directe vervanger was van Gravenberch.

Ten Hag dacht al langer na over het idee om Berghuis als nummer acht te laten spelen. "Tegen PSV heeft hij daar ook even gespeeld, hij kan dat heel goed. Hij is een speler waarmee je gevarieerd kan spelen. Dat is een heel prettige eigenschap voor een trainer. We kunnen nu per tegenstander keuzes gaan maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen