Schmidt twijfelt over Drommel en Mvogo: "Precies wat je niet wilt"

7 februari 2022, 16:40

Roger Schmidt slachtofferde zaterdagavond Joël Drommel onder de lat, maar diens opvolger Yvon Mvogo deed het niet veel beter. Sterker nog, de keeper ging in de fout waardoor AZ met 1-2 wist te winnen in het Philips Stadions. De kans bestaat daardoor dat de oefenmeester toch weer teruggrijpt op de Nederlandse sluitpost.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad stelt de trainer dat hij nog steeds achter zijn keuze staat om Mvogo zaterdag op te stellen. "Omdat ik die vooraf heb gemaakt en als trainer kijk je niet meer terug, maar vooruit. Voor mij was er reden om Joël te wisselen, omdat ik vond dat hij niet constant en op topniveau heeft gepresteerd. Dat was over een langere periode zo. Tegen Ajax maakte hij geen bepalende fout, dat klopt inderdaad. De maanden daarvoor had hij het beter kunnen doen."

Schmidt vond het een logisch moment om van keeper te wisselen. "Ik vond dat hij dat verdiend had, omdat hij in de trainingen een goed niveau toonde", doelt hij op Mvogo, die vorig seizoen de eerste keuze was onder de lat, maar deze voetbaljaargang zijn plek verloor aan Drommel. "Alleen moet je het dan in de wedstrijd wel laten zien en dat is niet gebeurd. Keepen bij PSV betekent dat je negentig minuten topniveau moet laten zien en dat deed hij niet."

"Dit is nou precies wat je niet wilt, maar met de wetenschap van nu is alles te verklaren", vervolgt Schmidt, die nog niet wilde zeggen welke doelman in het bekerduel met NAC aan de aftrap mag verschijnen. "Als Yvon geen fout had gemaakt en wij winnen, had men waarschijnlijk gezegd dat het een goede beslissing was. Ik snap hoe het werkt en dat er dan naar de coach wordt gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen