Ajax-spelers werden voor Heracles niet ingelicht over Overmars

8 februari 2022, 08:55

De selectie van Ajax-trainer Erik ten Hag was zondag tijdens de wedstrijd met Heracles Almelo niet op de hoogte van het aanstaande nieuws rondom Marc Overmars. De spelers werden pas maandagochtend, na het perscommuniqué uit de hoofdstad van Nederland, ingelicht door de clubleiding.

Dat schetst het Algemeen Dagblad althans. 'Na twee uitwedstrijden ontbrak Overmars in het thuisduel met Heracles. Spelers wisten toen nog van niets. Later die avond vernamen zij het verrassende nieuws via de media. Maandagochtend werden zij ingelicht, met de mededeling dat ze op De Toekomst, waar een ochtendsessie gepland stond, verder bijgepraat werden over de technische baas', staat te lezen in de ochtendkrant.

Of trainer Erik ten Hag eerder wel al op de hoogte was gesteld, is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Als een van de gevolgen is dat de oefenmeester vertrekt, dan is het volgens het AD helemaal een ramp. 'In dat geval wordt Ajax sportief gezien onthoofd en wacht de clubleiding een hels karwei om het zo succesvolle technisch hart dusdanig in te kleden dat Ajax financieel en sportief koers houdt', weet het medium.

Lees ookKomt opvolger van Overmars bij Ajax ook bij FC Utrecht vandaan?

Want ook als Ten Hag blijft, moet de club snel handelen om sportief de boel op de rails te houden. 'Ook omdat de komende maanden de selectie voor het nieuwe seizoen samengesteld moet worden, is Ajax gebaat bij een spoedige oplossing. Overmars had voor de komende maanden nog een handvol dossiers op te lossen. Het halen van een nieuwe doelman, rechtsback en rappe aanvaller enerzijds, en aan de andere kant het behouden van begeerde toptalenten als Ryan Gravenberch en Antony.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen