Definitief: Ziyech zet punt achter interlandloopbaan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 februari 2022 – Hakim Ziyech heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De Marokkaanse technicus van Chelsea werd door bondscoach Vahid Halilhodzic buiten de selectie gelaten voor de Afrika Cup en dat blijkt de druppel voor de linkspoot, die zich niet meer beschikbaar zal stellen voor de nationale ploeg.

Definitief: Ziyech zet punt achter interlandloopbaan

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat bevestigt hij voor de camera's van diverse Marokkaanse televisiestations. "Ik keer niet terug bij de Marokkaanse ploeg, het is duidelijk voor me. Ik focus me volledig op waar ik nu mee bezig ben en dat is mijn club. Dat is de beslissing die ik heb genomen en dat moeten we gaan respecteren. Ik keer definitief niet terug bij de nationale selectie."

Ziyech leeft al langere tijd in onmin met de Bosnische bondscoach, die Ziyech een gebrek aan toewijding voor de nationale ploeg verwijt. Daarom werd hij, net als Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui, al maanden niet opgeroepen voor Marokko. Ziyech zag zijn land vanuit Londen tijdens de Afrika Cup in de kwartfinale uitgeschakeld worden door Egypte.

De beslissing van Ziyech om te stoppen als international is zeer pikant, omdat Marokko zich enkele jaren geleden nog rijk rekende met de keuze van de toenmalig Ajacied. Ook het Nederlands elftal hoopte op de aanvaller, maar zijn keuze viel vanwege te weinig doorzettingsvermogen van de KNVB op het geboorteland van zijn ouders. In veertig interlands voor Marokko was hij goed voor zeventien goals. In 2018 deed hij nog met zijn land mee aan het WK in Rusland.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd