Liverpool dankt Jota; domme Martinelli wordt Arsenal niet fataal

10 februari 2022, 22:44

Liverpool heeft donderdagavond weten af te rekenen met Leicester CityThe Foxes, die eerder in eigen huis nog met 1-0 te sterk waren voor de nummer twee van de Premier League, gingen dit keer met 2-0 onderuit. Het was de wedstrijd van het basisdebuut van Luis Diaz en de terugkeer van Mohamed Salah, maar beide doelpunten kwamen van Diogo Jota

De eerste van die twee viel na iets meer dan een halfuur en was mede te danken aan Virgil van Dijk. Diens snoeiharde kopbal uit een hoekschop van Trent Alexander-Arnold kon nog worden gekeerd, maar de rebound van van dichtbij van Jota was niet meer te houden voor Kasper Schmeichel. 

Liverpool had sowieso al de overhand en had genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. Winteraankoop Luis Diaz, die na zijn debuut in de FA Cup nu ook als basisspeler zijn Premier League-debuut maakte, was dichtbij, en dat gold ook voor Afrika Cup-finalist Mo Salah, die voor het eerst na dat toernooi weer een halfuur voor zijn club speelde.

De bevrijdende 2-0 kwam echter opnieuw van Jota. In de slotfase kreeg hij de bal goed mee van Joel Matip, waarna hij Schmeichel voor de tweede keer verschalkte. Liverpool nam op de ranglijst weer wat afstand van nummer drie Chelsea en staat met nog een wedstrijd tegoed negen punten achter op koploper Manchester City.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 0-1

Tegelijkertijd boekte nummer vijf Arsenal ternauwernood een zege op nummer acht Wolverhampton. Een intikker van Gabriel in de 25e minuut was genoeg om deze eindstand te bereiken. Overigens kwam deze nog wel even in gevaar, toen Martinelli er met een oliedomme actie voor zorgde dat Arsenal de slotfase met tien man moest spelen. In tien seconden tijd pakte hij twee keer geel, maar aan de eindstand veranderde dat gelukkig voor hem niets. 

Zie ook: Ongekend: Martinelli pakt in tien seconden twee gele kaarten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen