Go Ahead heeft eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen al binnen

18 februari 2022, 12:33

Go Ahead Eagles heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. De club uit Deventer maakt vrijdag op de officiële kanalen bekend dat in de zomer Xander Blomme overkomt van Club Brugge. De negentienjarige middenvelder tekent op De Adelaarshorst een contract voor twee seizoenen, tot medio 2024.

Blomme werd toen hij veertien jaar was aangenomen bij de jeugdopleiding van Club Brugge. Tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Wel speelde hij namens het beloftenteam 22 wedstrijden op het tweede Belgische niveau. "Met een positief beeld kijk ik dan ook terug op die tijd, maar ik merkte dat er geen toekomst voor mij was bij de club. Daarom was ik ook blij dat Go Ahead Eagles contact met mij opnam over een mogelijke overstap. Na het eerste contact ben ik de club gaan volgen en ik was erg gecharmeerd van het spel. Het werd voor mij al snel duidelijk dat ik deze kans niet kon laten schieten en besloot er met volle overtuiging voor te gaan", reageert de zomeraanwinst.

De middenvelder denkt dat de Nederlandse manier van voetballen goed bij hem past. "Het voetbal is erg aanvallend en er wordt vaak in een 4-3-3 systeem gespeeld. In België is het voetbal vooral tactisch en wordt er meer vanuit de verdediging gespeeld. Ondanks dat ik een controlerende rol op het middenveld vervul, bevalt de Nederlandse speelstijl me beter", zegt hij. "Overigens speelde ik vroeger altijd op aanvallende posities, maar mijn vorige trainer heeft mij een linie teruggezet. Ik ben dus geen controleur in hart en nieren. Met mijn agressieve en scherpe speelstijl kan ik naar mijn mening overal wel uit de voeten op het middenveld."

In Deventer is men blij met de komst van Blomme. "Met Xander Blomme hebben we een agressieve, controlerende middenvelder binnengehaald. Door zijn snelheid en het goed kunnen lezen van het spel onderschept hij veel ballen. Ook speelt hij, ondanks dat hij pas negentien jaar is, al erg volwassen voor zijn leeftijd", aldus technisch manager Paul Bosvelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen