Scorende De Ligt voorkomt peperduur puntverlies Juventus niet

18 februari 2022, 22:47

Matthijs de Ligt heeft Juventus vrijdagavond niet voor puntverlies kunnen behoeden. De Nederlandse centrale verdediger opende razendsnel de score in de derby tegen Torino, maar zag dat Andrea Belotti in de tweede helft de gelijkmaker maken (1-1).

De Nederlandse centrale verdediger stond opnieuw aan de aftrap bij de Oude Dame en kopte al vroeg in de wedstrijd op een hoekschop van Juan Cuadrado bij de tweede paal knap raak. Hij torende boven iedereen uit en knikte binnen. Dat was zijn tweede treffer van dit seizoen, nadat hij eerder tegen La Spezia (3-2) ook al belangrijk was geweest met een treffer.

Na ruim een uur voetballen kwam Torino echter op gelijke hoogte, want uit een voorzet van Josip Brekalo kopte Belotti knap tegendraads raak. De spits stond erg vrij in het zestienmetergebied van Juventus en dat kon ook De Ligt deels worden aangerekend. De oud-Ajacied stond namelijk op de rand van het zestienmetergebied om de voorzet te blokken, maar was in die poging in elk geval kansloos (zie onder).

Lees ook: Juventus wil De Ligt langer houden door clausule te verlagen 

Door de tegenvallende remise verspeelt Juventus voor de tweede week op rij punten in de Serie A, nadat het vorige week tegen Atalanta Bergamo door het oog van de naald kroop (ook 1-1). Daardoor kunnen Teun Koopmeiners en consorten later dit weekend de vierde plaats overnemen, want met twee duels minder te spelen heeft Atalanta een achterstand van slechts drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen