Ten Hag over gepasseerde Gravenberch: "Moet je rol accepteren"

20 februari 2022, 09:30

Erik ten Hag begrijp goed dat Ryan Gravenberch niet blij is dat hij op de bank zit en met de keuze van de trainer om voor Davy Klaassen te kiezen. Wel vindt de Ajax-coach dat de middenvelder goed met de situatie opmgaat.

"We hebben meer dan elf basisspelers", vertelt Ten Hag zaterdag op de persconferentie na afloop van het gewonnen uitduel (0-1) bij Willem II, nadat hij wordt gevraagd naar de situatie van Gravenberch. "Dit zijn de omstandigheden van nu en dan valt hij er even buiten. Maar dat kan ook zo weer veranderen."

Ten Hag snapt dat Gravenberch teleurgesteld is. "Topsporters willen iedere wedstrijd voetballen, dat lijkt me duidelijk. Maar het hoort ook bij in het team spelen en in Nederland zijn we daar niet zo goed in. Je zult het moeten accepteren en wachten op je kans. Het valt toch zo de andere kant op."

Volgens Ten Hag is het alleen maar goed als spelers niet blij reageren op het nieuws dat ze niet spelen. "De echten die willen niet op de bank zitten. Die willen spelen en zo moet het ook zijn. Alleen nogmaals, je moet wel je rol accepteren, want het gaat om het team. Niemand is belangrijker dan het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen