Ajax reageert op zaak Bogarde: 'Privéaangelegenheid'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 februari 2022 – Ajax heeft maandagavond gereageerd op de publicaties van het NRC over de zaak rondom Winston Bogarde. De club erkent dat er iets heeft gespeeld, maar stelt dat de zaak door twee organisaties is onderzocht, met beide dezelfde uitkomst. Namelijk dat het een privéaangelegenheid was en dat Ajax daar niet voor hoefde in te grijpen.

Ajax reageert op zaak Bogarde: 'Privéaangelegenheid'

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft Ajax laten weten tegenover Voetbal International over de berichtgeving rondom Bogarde. Hoewel diens naam niet bevestigd wordt, stelt het dat Ajax wel direct actie heeft ondernomen. 'De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (ISR), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid', schrijven de Amsterdammers.

Daarnaast heeft Ajax ook nog een extern onderzoeksbureau gevraagd om een zelfde soort onderzoek te doen, in overleg met de desbetreffende vrouw en Bogarde. 'Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax', staat er te lezen.

Lees ook: Ajax kampte eerder ook met grensoverschrijdende zaak: Bogarde

Hoewel eerder naar buiten kwam dat de zaak rondom directeur voetbalzaken Marc Overmars volgens Ajax op zichzelf zou staan, is deze situatie er dus wel degelijk geweest. 'Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging', staat in het statement echter te lezen. Daarmee was voor de regerend landskampioen de kous af, na twee externe onderzoeken. Het enige opmerkelijke is wellicht dat er totaal geen communicatie is geweest over deze onderzoeken vanuit Ajax.

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd