'Last man standing' De Ligt krijgt fraaie complimenten

22 februari 2022, 16:03

Matthijs de Ligt (22) heeft fraaie complimenten ontvangen van Fabio Cannavaro. De voormalig winnaar van de Ballon d'Or is bijzonder onder de indruk van de Nederlander van Juventus. "De laatste tijd heeft hij zich knap ontwikkeld en hij is bovendien voor niemand bang."

Volgens Cannavaro kan De Ligt zowel verdedigend als aanvallend veel bijdragen aan de ploeg van Massimiliano Allegri. "Hij kan beslissend zijn, zowel verdedigend als aanvallend. Bij vrije trappen voor Juventus profiteert hij goed van de zwakters van de tegenstander en daardoor kan hij ook vaak scoren", weet de Italiaan tegenover La Gazzetta dello Sport.

Volgens de voormalig verdediger heeft Juventus met De Ligt goud in handen. "Hij is nog altijd pas 22 jaar, maar heeft een imposante fysiek, een goed instinct en is gigantisch sterk", looft Cannavaro. "Verdedigend ligt zijn kracht onder meer in het verdedigen van de grote open ruimtes." Met zijn snelheid zou hij eventuele gaten nog kunnen herstellen.

Lees ook: De Ligt reageert op roep om hem de aanvoerdersband te geven

Dat zal tegen Villarreal mogelijk wel nodig zijn, want De Ligt is de last man standing achterin bij Juventus voor het Champions League-duel. Leonardo Bonucci is niet fit genoeg om te starten, Giorgio Chiellini en Daniele Rugani zijn geblesseerd. De kans is groot dat Danilo het centrum van de achterhoede vormt met de Nederlander. Mede daardoor wordt het geen eenvoudig karwei om te winnen van El Submarino Amarillo.

"Vreemd genoeg heeft Juventus alles te verliezen, ook al ben ik ervan overtuigd dat de Bianconeri alle zeilen zal moeten bijzetten om verder te komen in de Champions League", verwacht Cannavaro een spannend tweeluik in de achtste finales van het miljardenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen