Nieuwe eigenaar ADO stuurt Ruud Brood direct de laan uit

28 februari 2022 – Opvallend nieuws uit Den Haag: ADO en trainer Ruud Brood gaan per direct uit elkaar. Dat nieuws heeft de club zelf inmiddels bevestigd. De reden van het vertrek van Brood is volgens ADO dat het met 'nieuw elan' aan de rest van de competitie wil beginnen. ADO staat momenteel weliswaar op de zesde plek in de competitie, maar dat heeft grotendeels te maken door de strafpunten die de club kreeg door het financiële wanbeleid.

Nieuwe eigenaar ADO stuurt Ruud Brood direct de laan uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Giovanni Franken neemt de taken van Brood voorlopig over met Edwin Grünholz als zijn assistent. Dit besluit is genomen door de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag, laat de club op de eigen website weten. 'Hiermee drukt de nieuwe eigenaar meteen zijn stempel op het technisch beleid. Giovanni Franken is nu nog assistent-trainer en schuift door naar de hoogste positie. Ras Hagenees Edwin Grünholz blijft in zijn huidige assistent-positie.'

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat ADO Den Haag definitief van de ondergang is geredd, maar de nieuwe eigenaar wil dus niet verder met trainer Brood. Door de financiële situatie heeft ADO dit seizoen al zes punten in mindering gekregen. Zonder die straf zou het nu op een gedeelde derde plek staan, met nog een wedstrijd minder dan koploper FC Volendam.

Naast Brood vertrekt ook teammanager Dave Sietaram bij de club. 'ADO Den Haag dankt hen voor de uitstekende positieve resultaten tot nu toe in een voor de club woelige tijd. Met deze impuls gaat ADO Den Haag met nieuw elan de rest van de competitie en daarna de play-offs in.' ADO moet bij de eerste acht eindigen om de play-offs ook daadwerkelijk te halen.


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd