Oekraïnse Rakitskiy per direct weg bij Russische topclub Zenit

2 maart 2022, 17:37

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt ook de gemoederen in de voetballerij bezig. Zo is Zenit Sint-Petersburg door de situatie de ervaren Yaroslav Rakitskiy kwijtgeraakt. De Oekraïner wil niet in het land blijven wat zijn geboorteland is binnen gevallen. De club steunt de voetballer bij zijn besloot en spreekt van een 'heel moeilijke familiale situatie'.

Rakitskiy maakte in 2019 de overstap van Shakhtar Donetsk naar Zenit. Bij de Russische topclub speelde hij 108 wedstrijd, waarin hij uitgroeide tot sterkhouder en publiekslieveling. De mandekker kon zijn contract eerder nog verlengen, maar nu besluit hij om de deur per direct achter zich dicht te trekken. 'We wensen oprecht het beste aan Yaroslav, zijn vrienden en familie', schrijft Zenit.

Trainer Sergej Semak liet zich dinsdag nog ooit over de toekomst van de verdediger. "Hij heeft gevraagd om een paar dagen vrij te krijgen om na te denken over zijn situatie. Morgen zou hij weer aansluiten op de training. Het is moeilijk voor mij om te voorspellen of hij nog voor Zenit gaat spelen. Elke persoon maakt zijn eigen keuzes", aldus de oefenmeester, die nu de sterkhouder dus vroegtijdig ziet vertrekken. 

Rakitskiy kwam in het verleden 54 keer uit voor de nationale ploeg van Oekraïne, al is het laatste optreden voor zijn land al drie jaar geleden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen