'Mooie atleet' Onana oogst lof, Blind krijgt ook de complimenten

2 maart 2022, 21:42

Erik ten Hag heeft zich lovend uitgelaten over Andre Onana en Daley Blind op de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel met AZ. De verdediger kreeg de afgelopen wedstrijden de nodige kritiek door zijn gebrek aan snelheid, terwijl de doelman onder vuur ligt bij de supporters. Hij gaat aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken naar Internazionale.

De doelman moet het na zijn dopingschorsing doen met een rol als invaller, maar nu heeft de trainer hem toch weer keihard nodig door de blessures van Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. "Hij is nog steeds dezelfde Andre, maar heeft een levenservaring meegemaakt die je liever niet mee wil maken. Hij heeft iets gedaan wat niet mag, daar heeft hij voor moeten boeten. Het is een zware periode geweest en dat doet wat met je", doelt Ten Hag op de dopingschorsing.

Nu mag de doelman zich eindelijk over een langere periode laten zien door de geblesseerden. "Hij wil ze graag, heeft de wedstrijden enorm gemist", aldus de oefenmeester, die nog altijd onder de indruk is van Onana, ondanks zijn reserverol. "Hij is een onvoorstelbaar mooie atleet. Over een niet al te lange tijd gaan we de oude Andre Onana weer zien."

Daley Blind

Ook Blind krijgt dus de complimenten, ondanks zijn mindere wedstrijden van afgelopen week. Steeds vaker lijkt de vleugelverdediger zijn gebrek aan snelheid niet meer te kunnen camoufleren. Ten Hag laat reserve Nicolas Tagliafico nog steeds op de bank zitten. "We krijgen weinig tegengoals, daar speelt Daley een belangrijke rol in. Blind brengt aan de bal zoveel in zijn passing en keuzes. Er is geen speler in de Eredivisie, misschien staat er eentje hoger, die op die manier die passes kan geven. Hij is voor ons een absolute toegevoegde waarde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen