Oekraïne schorst 'verrader' en recordinternational voor het leven

11 maart 2022, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oekraïne heeft hard ingegrepen tegen eigen recordinternational Anatoliy Tymoshchuk. De voormalig middenvelder van Bayern München is werkzaam in Rusland voor Zenit St. Petersburg, maar heeft zich niet uitgesproken tegen de oorlogsverklaring van Rusland jegens Oekraïne. Daarnaast blijft hij actief bij Zenit, waardoor Oekraïne hem voor het leven schorst.

Dat maakt de Oekraïense voetbalbond bekend in een officieel statement. Het Fair Play comité van de bond kaartte aan dat Tymoshchuk zich niet openlijk uit heeft gesproken tegen de daden van Rusland en dat hij er tevens voor kiest om werkzaam te blijven in dat land. Daarop heeft de Oekraïense bond besloten dat hij nooit meer in zijn leven deel mag nemen aan voetbalactiviteiten in Oekraïne.

Daarnaast besluit de bond de coachinglicentie van Tymoshchuk in te trekken en de bond doet tevens een verzoek aan het adres van de overheid om al zijn staatsonderscheidingen en eretitels per direct te ontnemen. Ook worden al zijn prijzen die hij in zijn carrière in Oekraïne heeft verzameld, ingetrokken. Zo staan onder meer het kampioenschap, de beker en de Super Cup niet meer op zijn palmares.

Lees ook: FIFA hakt knoop door en stelt belangrijke wedstrijd Oekraïne uit

'We zijn erop geattendeerd dat onze voormalig aanvoerder sinds het begin van de Russische militaire agressie geen openbare verklaring heeft afgelegd', schrijft de bond op de website. 'Daarnaast heeft hij de samenwerking met de boosdoener niet stopgezet. Terwijl de hele voetbalwereld zich uitspreekt tegen de agressie, laat hij het afweten. Hij schaadt hiermee het imago van het Oekraïense voetbal en schendt artikel 1.4 van de Code of Ethics.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen