Boilesen op plaats des onheils: "Was een verschrikkelijke avond"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 maart 2022 – Nicolai Boilesen speelt met FC Kopenhagen in het Parken Stadion, het stadion waar Christian Eriksen tijdens het Europees kampioenschap een hartstilstand kreeg. De linksback heeft het er nog steeds moeilijk mee, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. Hij was aan de zijlijn bezig met een warming-up tegen Finland toen het incident plaatsvond.

Boilesen op plaats des onheils: "Was een verschrikkelijke avond"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is heel heftig. Het is acht, negen maanden geleden nadat het gebeurde. Het was een verschrikkelijke avond. Het begon geweldig. Een EK, voor het eerst in Denemarken. Dan ligt ineens een vriend met wie je hebt gewoond en gespeeld op de grond", aldus de vleugelverdediger. Hij speelde bij Ajax samen met Eriksen en nu dus nog steeds bij de nationale ploeg. "Ik ken zijn vrouw, vader en moeder al meer dan vijftien jaar."

In eerste instantie had Boilesen niet meteen door wat er gebeurde tijdens het EK-duel, erkent hij. "Ik dacht dat hij geblesseerd was geraakt. Mijn eerste gedachte was dat hij misschien niet genoeg water had gedronken, want het was best warm. Maar na twee minuten zie je ineens dat ze bezig zijn met reanimeren", vertelt de vleugelverdediger. "We hebben nog een halfuur daarvoor in de bus zitten te lachen. We hadden het erover hoe mooi het toernooi zou worden."

Boilesen staat onder contract bij Kopenhagen en komt dus vaak op de plaats van onheil. "Het is nog steeds heftig als ik eraan terugdenk. Gelukkig is alles goed gegaan, daar ben ik heel dankbaar voor", besluit de voormalig Ajacied, die donderdagavond met zijn ploeg tegen PSV speelt voor een ticket in de volgende ronde van de Conference League. Het eerste duel tussen de ploegen eindigde in 4-4.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd