Schreuder blij met 'opsteker' voor Lang: ''Hij is aan het vechten''

18 maart 2022, 15:05

Hoewel Noa Lang er al een tijdje niet in slaagt om het verschil te maken bij Club Brugge, is hij door Louis van Gaal opgenomen in de selectie van Oranje voor de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Tot tevredenheid van Alfred Schreuder, die tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag vertelde dat hij ziet dat Lang op de weg terug is. 

Lang was voor de winterstop een van de uitblinkers bij Club Brugge. Dat bleef niet onopgemerkt. Waar Frank de Boer vorig seizoen nog niet rekende op de oud-aanvaller van Ajax, deed Van Gaal in oktober voor het eerst een beroep op hem. Ook in Oranje liet Lang zich gelden, met onder meer een assist bij zijn basisdebuut tegen Gibraltar. Maar de afgelopen weken slaagde Lang er niet in om zijn stempel te drukken bij Club Brugge, waardoor het nog maar de vraag was of Van Gaal hem wederom zou oproepen. Zeker nadat Lang na zijn onprofessionele reactie op een wissel op de bank belandde bij Club Brugge. 

Lees ook: Schreuder geeft toe dat hij Lang op de bank zette door zijn gedrag

Maar de nummer 10 van de nummer twee van België zit er dus 'gewoon' bij. En daar is Schreuder blij mee. ''Het is hartstikke goed dat hij erbij is. Noa komt uit een moeilijkere periode, maar je ziet dat hij aan het vechten is. En dat is goed'', citeerde Het Nieuwsblad de oefenmeester van Blauw-Zwart tijdens diens persconferentie. Of Lang komende zondag tegen KRC Genk weer in de basis staat, zal moeten blijken. Schreuder vertelde in ieder geval dat hij tevreden was over de invalbeurt van Lang tegen KV Oostende vorig weekend. ''Hij heeft een heel goed signaal gegeven, viel in als negen maar liep prima tussen de linies.'' 

De keuze is echter reuze bij Club Brugge. Charles de Ketelaere, Tajon Buchanan, Andreas Skov Olsen, Sargis Adamyan, Bas Dost én Lang. Schreuder heeft een luxeprobleem in de voorhoede. Lang zal dus moeten blijven vechten voor een basisplaats. ''De concurrentie is natuurlijk groot, en dat houdt de groep scherp bij ons. Maar ik wil het geen dilemma noemen, hoor'', aldus Schreuder. Club Brugge krijgt zondag bezoek van KRC Genk. Bij een overwinning op de Limburgers is Blauw-Zwart geplaatst voor de Champions' play-offs, waarin het zal strijden om de derde opeenvolgende landstitel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen