NEC en Sparta schieten allebei niets op met bloedeloos gelijkspel

19 maart 2022, 22:59

In de Goffert hebben NEC en Sparta met 0-0 gelijkgespeeld, een uitslag waarmee beide ploegen niets opschieten. NEC was sterker dan de Spartanen, maar toonde zich niet daadkrachtig genoeg om tot een doelpunt te komen.

NEC laat dit seizoen goed voetbal zien, maar de laatste overwinning van de ploeg van Rogier Meijer dateert mede door scheidsrechterlijke dwalingen inmiddels alweer van meer dan een maand geleden. Zonder routinier Edgar Barreto wilden de Nijmegenaren daar vandaag in eigen huis tegen Sparta verandering in brengen. De Rotterdammers waren de afgelopen weken aan de beterende hand, maar stonden voor de wedstrijd desondanks op de voorlaatste plaats. Dit komt echter mede door de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse, waarin de ploeg van Henk Fraser zo goed als zeker was van een resultaat.

Naarmate de wedstrijd vorderde probeerde Sparta iets meer uit de verdedigende stellingen te kruipen, waardoor de ruimtes groter werden. Hierdoor kreeg de ploeg van Rogier Meijer de mogelijkheid om enkele goede aanvallen op te zetten. De grootste kans in deze fase was voor Jonathan Okita, maar hij zag zijn poging op de doellijn gestopt worden door Dirk Abels. Na een tactische omzetting van Henk Fraser kwamen de bezoekers echter sterk opzetten, en werd NEC op alle fronten afgetroefd. Afgezien van enkele standaardsituaties bleven grote kansen echter uit. De slotfase was vervolgens weer voor de Nijmegenaren, die met schoten van Elayis Tavsan en Dirk Proper het nodige gevaar stichtten.

In de slotfase bleef NEC met de ingevallen Wilfried Bony nadrukkelijk op zoek gaan naar een treffer, maar deze viel niet meer. Met het bloedeloze 0-0 gelijkspel schieten beide ploegen bijzonder weinig op. Sparta pakt wel een puntje op PEC Zwolle, maar blijft in de degradatiezone staan, terwijl NEC nog steeds een puntje nodig heeft om 'officieus' veilig te zijn.

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Mattijs Branderhorst 6; Dirk Proper 6,5, Cas Odenthal 6, Rodrigo Guth 6; Souffian El Karouani 6,5, Lasse Schöne 6,5, Bart van Rooij 6,5, Elayis Tavsan 7; Magnus Mattson 6,5 (76. Javier Vet -); Ali Akman 6,5 (76. Wilfried Bony -) en Jonathan Okita 6.

Sparta: Maduka Okoye 6; Riza Durmisi 6, Adil Auassar 6, Bart Vriends 6, Dirk Abels 6,5; Vito van Crooij 6 (86. Sven Mijnans -), Joeri de Kamps 5 (85. Michael Pinto -), Arno Verschueren 5,5, Younes Namli 5 (79. Jeremy van Mullem -); Lennart Thy 5,5 (65. Adrian Dalmau 5,5) en Mario Engels 5,5 (86. Giannis Masouras -).

Man of the match: Elayis Tavsan

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen