Gravenberch bevestigt einde contractonderhandelingen met Ajax

22 maart 2022, 15:47

Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch (19) is op dit moment niet heel erg bezig met een transfer, maar staat wel open voor de overgang naar Bayern München. Volgens diverse media heeft Der Rekordmeister zich afgelopen week officieel voor hem gemeld. Inmiddels zijn de contractonderhandelingen met de Amsterdammers ook stopgezet. "Bayern is een mooie club", erkende de spelmaker.

Tegenover ESPN ging het talent in op de geruchtenstroom, die hij uiteraard mee kreeg de laatste dagen. "Ik sta wel in het nieuws, ja", glimlachte Gravenberch, die naar verluidt 35 miljoen euro zou moeten kosten voor de Bundesliga-grootmacht. "Dat is een hoog bedrag, ja. Ja, ik ben wel trots dat je zo'n hoog bedrag waard bent." Afleiden doet alle interesse vooralsnog niet, benadrukt de Ajacied. "Ik focus me op Ajax en natuurlijk op het spel en dat gaat goed. Dus ik ben er niet echt mee bezig."

Zeker is inmiddels wel dat een nieuw contract tekenen bij Ajax niet langer tot de opties behoort. "De contractonderhandelingen zijn inmiddels stopgezet", bevestigt Gravenberch tegenover de NOS. "Ik heb nu gewoon nog één jaar contract en that's it, eigenlijk. We zullen het zien." Eerder maakte hij heel duidelijk dat hij niet zou vertrekken zonder geld in het laadje van Ajax te brengen, dus een vertrek in de zomer moet dan gebeuren. Met die opdracht zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en de vader van Gravenberch belast de komende tijd.

Lees ookDit is het officiële bod van Bayern München op Gravenberch

Ook kwam in het vraaggesprek met de NOS de oproep voor Jong Oranje ter sprake, waar Gravenberch voorheen altijd bij het grote Oranje zat. "Anderhalf jaar geleden was ik voor het laatst bij Jong Oranje. Dat ik nu weer hier moet zijn is natuurlijk wel even switchen, een knop omzetten. Je had liever bij het eerste van Oranje gezeten. In het begin had ik daar wel moeite mee, maar nu heb ik die knop wel omgezet", aldus de middenvelder, die volgens Louis van Gaal een mindere periode had. Daar is hij het niet mee eens, maar houdt vertrouwen in deelname aan het WK. "Ik zit er nu gewoon niet bij, maar elke periode kan het anders zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen