FA onder vuur door bekerwedstrijd op Wembley: 'Opnieuw gefaald'

22 maart 2022, 20:54

Wordt de halve finale van de FA Cup een keer niet in het Wembley Stadium gespeeld? Als het aan de burgemeesters van Liverpool en Manchester ligt, wordt de wedstrijd op een andere locatie afgewerkt. Dat heeft alles met de werkzaamheden aan het spoor te maken in Londen, waardoor de supporters moeilijk bij het stadion kunnen komen.

Voor de halve finale tussen Chelsea en Crystal Palace is dat geen enkel probleem, aangezien die clubs beide uit Londen komen. Voor de andere eindstrijd is het een ander verhaal: Manchester City- en Liverpool-supporters moeten een behoorlijke reis maken. De vrees is dat alle fans met de auto richting de hoofdstad gaan, aangezien het spoor bijna onbegaanbaar is. Dat kan voor grote files zorgen én problemen tussen beide supportersgroepen.

Liverpool en Manchester liggen niet ver uit elkaar, waardoor de supporters van beide clubs via dezelfde snelweg richting Londen moeten. De kans dat er logistieke problemen ontstaan, lijkt enorm groot te zijn. Daardoor komen de burgemeesters van beide steden met een officiële brief richting de Engelse voetbalbond. 'We moeten concluderen dat de FA opnieuw heeft gefaald. Ze hadden meer aandacht moeten besteden en rekening moeten houden met de belangrijk van de supporters.'

Een oplossing kan zijn om de wedstrijd op een andere plaats te spelen, maar de FA lijkt daar niet echt welwillend tegenover te staan. Het protocol is namelijk dat de halve finale-duels en de finale van het bekertoernooi worden gespeeld op Wembley. De voetbalbond gaat er dan ook vanuit dat de wedstrijd halverwege april 'gewoon' doorgaat in Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen