Vandaag Inside teruggefloten: nog altijd geen vragen aan spelers

25 maart 2022, 15:39   Bijgewerkt: 25 maart 2022, 15:49

De spelers van het Nederlands elftal houden de boycot van Vandaag Inside nog altijd in stand. Even leek het erop dat verslaggever Helène Hendriks een vraag aan Frenkie de Jong ging stellen tijdens de persconferentie, maar daar stak persvoorlichter Bas Ticheler net op tijd een stokje voor.

Hendriks stelde een vraag over wat voor stappen de spelers van het Nederlands elftal de laatste dagen hebben gezet. Nadat Van Gaal voorstelde om die vraag bij zijn buurman Frenkie de Jong neer te leggen, leek het erop dat de middenvelder antwoord ging geven. Dat werd echter voorkomen door Ticheler. "Volgens mij is dat niet helemaal de afspraak", doelde hij op de boycot vanuit de spelersgroep.

Lees ook: Van Gaal verklapt iets over systeem: "Heeft natuurlijk tijd nodig"

De spelersgroep besloot het programma in juni 2020 niet meer te woord te staan tijdens persconferenties en persmomenten, na een verkeerde grap van Johan Derksen over rapper Akwasi. De besnorde analyticus werd beticht van racisme en kreeg daardoor een groot deel van Nederland over zich heen. De spelersgroep van Oranje besloot in een statement met de titel Veronica Offside niet meer met het programma te willen praten.

Die boycot bleef ook tijdens het EK van afgelopen zomer in stand. Verslaggevers van het programma mogen nog altijd vragen stellen aan de bondscoach, maar niet aan internationals.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen