Uit meerdere hoeken kritiek op Blind tegen Denen: ''Zó pijnlijk''

27 maart 2022 – Daley Blind kreeg in de oefenwedstrijd tegen Denemarken de voorkeur boven Tyrell Malacia en Owen Wijndal als linksback bij Oranje. De Ajacied verzorgde weliswaar de assist voor de 1-0 van Steven Berghuis, maar speelde ook een ongelukkige rol bij beide Deense treffers. Vooral bij de 3-2 van Christian Eriksen zag Blind er niet goed uit. Kenneth Pérez vond dat erg pijnlijk om te zien. 

Uit meerdere hoeken kritiek op Blind tegen Denen: ''Zó pijnlijk''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Blind verkeert niet in de beste periode van zijn loopbaan. De verdediger was de laatste weken het mikpunt van kritiek bij Ajax en zorgde in de Klassieker tegen Feyenoord voor opschudding door na zijn wissel meteen de benen te nemen naar de kleedkamer. Maar Blind had ondanks zijn mindere optredens de laatste tijd 'gewoon' een basisplaats bij Oranje. Waar de buitenwereld een basisplaats verwachtte voor Malacia of Wijndal, stond Blind dus geposteerd als linkervleugelverdediger in het nieuwe systeem van Louis van Gaal. De bondscoach verklaarde zijn keuze voor de Ajacied door te stellen dat hij 'veel verder' is dan zijn concurrenten

Maar bij de Deense treffers kwamen de defensie kwetsbaarheden van Blind weer pijnlijk aan het licht, zag ook Pérez. ''Die ene goal is zó pijnlijk om te zien, die een-twee. Als een oude man gaat hij erachteraan'', besprak de Deense analist in het programma Goedemorgen Oranje van ESPN de rol van Blind bij de tweede Deense treffer. ''Dat is dan het risico om hem op te stellen. Dan kom je weleens in zo'n situatie.'' Blind is natuurlijk niet de snelste. Maar zeker ook niet de langste, wat hem parten speelde bij de eerste tegentreffer. ''Dan is de organisatie ook niet goed want Daley Blind stond met Jannik Vestergaard'', was Pérez kritisch. Vestergaard is bijna twee meter lang. 

Of de Ajacied komende dinsdag, als Nederland oefent tegen Duitsland, wederom een basisplaats heeft, zal moeten blijken. Hij maakte tegen Denemarken in ieder geval de negentig minuten vol. Blind begon als linksback, maar na de komst van Malacia nam hij Nathan Aké zijn plek over. Het is geen geheim dat Blind zijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar het centrum. Voor die plek lijkt hij de strijd aan te moeten gaan met Aké. Van Gaal verklapte in de aanloop naar het oefenduel met Denemarken namelijk al dat hij sowieso met één linksbenige centrumverdediger wil spelen. 

Lees ook: Opmerkelijk: Van Gaal sluit achterhoede Van Dijk-De Ligt-De Vrij uit

Ook bij de NOS kreeg de Ajacied veel kritiek te verduren. "Hij werd in de tweede helft een aantal keer voorbij gelopen… Dat mag niet gebeuren", stelde Rafael van der Vaart. Het doelpunt dan Christian Eriksen maakte, mag Blind eveneens worden aangerekend. Collega Hans Kraaij jr. stelt dat Owen Wijndal en Tyrell Malacia beter zijn als linksachter voor Oranje. Van der Vaart zag overigens ook een prachtige assist van Blind. "Een wereldvoorzet", zag hij op het doelpunt van Steven Bergwijn.

Reacties

Oranje

gerelateerd