KNVB zoekt daders van het met muntjes gooien naar Eriksen

27 maart 2022 – De KNVB gaat actie ondernemen tegen diegenen die muntjes hebben gegooid naar Christian Eriksen. De Deense middenvelder maakte zaterdagavond zijn rentree als international van Denemarken, kreeg daarbij een staande ovatie én scoorde, maar kreeg na de wedstrijd om onbegrijpelijke redenen muntjes naar zijn hoofd gegooid.

KNVB zoekt daders van het met muntjes gooien naar Eriksen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarop gaat de Nederlandse voetbalbond actie ondernemen. Net als voor het betreden van het veld, waartegen de KNVB ook gaat ageren, gaat het in dit geval ook actief achter de daders aan in de hoop om hen te straffen. 'Hetzelfde geldt voor degenen die gisteravond bekers of voorwerpen naar het veld of zelfs naar de spelers hebben gegooid', staat er te lezen in het statement van de KNVB.

'Dat getuigt bovendien van een gebrek aan respect voor het voetbal en voor de spelers waar iedereen naar komt kijken. Die daders worden dus ook opgespoord en kunnen rekenen op consequenties', waarschuwt de voetbalbond. Welke straffen de daders concreet kunnen krijgen, heeft de voetbalbond niet benoemd in het bericht.

Lees ook: KNVB baalt van (jonge) veldbetreders bij Oranje

Maar het voorval krijgt nog een staartje en datzelfde geldt voor de (jonge) veldbetreders. 'Bij de sancties wordt rekening gehouden met de leeftijd van degene die de regels overtreedt, maar van de begeleiders van jonge kinderen mag wel worden verwacht dat zij het zover niet laten komen', vindt de KNVB.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd