Fraser beschermt omstreden Spartanen: "Een journalistiek iets"

3 april 2022, 20:32

Bij Sparta zaten Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers zondagmiddag 'gewoon' bij de wedstrijdselectie tegen sc Heerenveen. De twee raakten deze week in opspraak na een artikel in het Algemeen Dagblad, waaruit bleek dat zij aandelen hadden in een illegaal gokbedrijf. Trainer Henk Fraser trachtte na de wedstrijd de twee in bescherming te nemen. 

Tegenover de NOS gaf Fraser aan niet getwijfeld te hebben om de spelers gewoon mee te nemen. "Ik snap best dat er mensen zijn die dat willen of verwachten. Misschien van mij, misschien van de club", aldus de coach, die vervolgens uitlegde waarom hij dat niet heeft gedaan. "Ik denk dat we allemaal wel eens te hard rijden. Dan word je gepakt, krijg je een bekeuring en dat was het. Ook in dit geval vind ik dat dit soort zaken moeten worden bepaald waar dat nodig is, door justitie. Ik zie niet in waarom ik dat zou moeten doen."

"Volgens mij is het een journalistiek iets", voegde hij daaraan toe. "Het is een verhaal dat is ontdekt door een journalist, maar ik heb niks doorgekregen van justitie." Dat vind Fraser daarom te weinig reden om in te grijpen. Hij vergeleek het onderzoek van het Algemeen Dagblad met de zogeheten juice channels, online kanalen die roddels over bekende personen de wereld in slingeren. "Daar word je tegenwoordig op afgerekend door iedereen die het leest. Ik heb niets met gokken, dus ik zou hier een bepaald idee bij kunnen hebben. Maar ik heb ook niks met journalistiek in die vorm. Wij zijn er niet om mensen te veroordelen. Daar hebben we justitie voor."

De opvatting over de negatieve impact die het nieuws zou hebben op de spelersgroep van Sparta - dat toch al tegen degradatie knokt - is volgens Fraser overdreven. "Dat had gekund, maar het is niet zo. Wij weten wat we moeten doen. Er is genoeg weerstand in een voetballeven en je moet altijd de knop om kunnen zetten. Dat is ook de reden waarom ik ze erbij heb gehouden. Op dit moment moet ik denken aan de belangen van Sparta. Plus, het zijn zaken die niks met Sparta te maken hebben."

Lees ook: 'Beugelsdijk had aandelen in illegaal gokbedrijf; Clasie gaf geld'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen