Ontknoping nadert: deze clubs strijden in topcompetities om titel

4 april 2022, 12:00

De Europese topcompetities zijn aan het laatste blok richting de ontknoping begonnen. In diverse landen lijken clubs een voorschot op de landstitel te hebben genomen, maar op andere plekken ligt de strijd juist nog volledig open. Wie kronen zich tot landskampioenen in de vijf grootste competities? FCUpdate.nl zet de stand van zaken voor je op een rijtje.

Engeland

Laten we beginnen met de meest spannende strijd. In Engeland bedraagt het verschil tussen koploper Manchester City en nummer twee Liverpool slechts één punt. Pikant: volgende week zondag staan de twee concurrenten tegenover elkaar en kan het er ineens helemaal anders uit komen te zien. De Premier League telt nog acht speelronden. Nummer drie Chelsea is overigens al weken afgehaakt in de titelstrijd. De Londenaren hebben veertien punten minder dan nummer één Manchester City.

1. Manchester City 30-73

2. Liverpool 30-72

Duitsland

Er zijn jaren geweest dat Bayern München zich al vroeg in april tot landskampioen kroonde. Hoewel dat nu nog niet definitief het geval is, lijkt het niet meer mis te kunnen gaan voor de recordkampioen. Omdat runner-up Borussia Dortmund dit weekend met 1-4 onderuit ging tegen RB Leipzig, bedraagt het verschil tussen de twee clubs inmiddels negen punten. Dat lijkt met nog zes duels te gaan een kloof die niet meer te dichten is.

1. Bayern München 28-66

2. Borussia Dortmund 28-57

Spanje

1. Real Madrid 30-69

2. FC Barcelona 29-57

3. Atlético Madrid 30-57

4. Sevilla 30-57

Italië

Het blijft stuivertje wisselen in de Serie A, waar de koppositie bijna wekelijks van eigenaar verwisselt. Momenteel is het Napoli dat de ranglijst in Italië aanvoert, al moet daarbij worden aangetekend dat die club een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de concurrenten. Nummer twee van de ranglijst is AC Milan, dat evenveel punten heeft verzameld als Napoli. Regerend kampioen Inter staat momenteel op plek drie en heeft de concurrentie nog altijd scherp in het vizier.

1. Napoli 31-66

2. AC Milan 30-66

3. Inter 30-63

Frankrijk

Over de titelstrijd in Frankrijk kunnen we kort zijn: die is er niet. Paris Saint-Germain versloeg FC Lorient zondagavond met 5-1 en staat op eenzame hoogte aan kop in Frankrijk. Met nog acht speelronden voor de boeg heeft nummer twee Olympique Marseille twaalf punten minder. Alleen een wonder kan PSG van de titel afhouden.

1. Paris Saint-Germain 30-68

2. Olympique Marseille 30-56

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen