Vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV

8 april 2022 – De heenwedstrijden in de kwartfinale van de Conference League zitten erop. Feyenoord en PSV speelden gelijk, waardoor beide Nederlandse ploegen nog zicht hebben op ee plek in de halve finale. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de remises van de Rotterdammers en Eindhovenaren. 

Vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

1. Feyenoord onnodig emotioneel
Natuurlijk, de eerste treffer had niet mogen tellen en het is gek dat er geen VAR is in de Conference League. Maar de manier waarop een deel van de Rotterdammers daarmee omging, was niet handig. De immer rustige Arne Slot leek soms zichzelf niet langs de lijn en de manier waarop Marino Pusic zichzelf presenteerde in de pauze, was gênant. Het was precies wat Feyenoord niet nodig had, waardoor het zichzelf even uit de wedstrijd speelde en het onnodig gele kaarten pakte. Zonde!

2. Blessure Bijlow kan Feyenoord opbreken
"We hebben een keeper aangetrokken die goed genoeg is om voor Feyenoord te spelen, maar niet van het niveau Justin Bijlow is", liet Arne Slot na de verloren Klassieker weten over Ofir Marciano, de tweede doelman van de Rotterdammers. Dat hij geen serieuze vervanger is voor Bijlow werd donderdagavond maar weer eens pijnlijk duidelijk. Met de Nederlander onder de lat hadden de Rotterdamers het duel met Slavia Praag niet verloren en was het halve finale-ticket wellicht al binnen geweest. Want bij twee van de drie goals ging Marciano zeker niet vrij uit... 

3. Wissels Schmidt pakken goed uit
PSV-coach Roger Schmidt heeft niet altijd een even gelukkige hand als het gaat om wissels. De vorige keer dat hij Joël Drommel passeerde, bijvoorbeeld. Maar ditmaal had de trainer het gelijk aan zijn zijde. Yvon Mvogo maakte een stabiele indruk, waar dat met Drommel dit seizoen vaak anders is geweest. Ook het passeren van Jordan Teze was gezien diens ontwikkeling was geen makkelijke keuze, maar vervanger Ramalho zorgde donderdagavond ook voor rust en stabiliteit. De wissels van Schmidt zorgden in elk geval weer voor een clean sheet bij de Eindhovenaren… 

4. Joey Veerman toont twee gezichten
Het is voor Roger Schmidt een moeilijke puzzel: op welke positie komt winteraanwinst Joey Veerman het best tot zijn recht? Tegen Leicester City mocht de Volendammer zich laten zien in het defensieve blok, waar hij twee kanten van zichzelf liet zien. Met een aantal passes zette hij veelbelovende aanvallen op, maar te vaak verspeelde hij de bal ook te simpel waardoor de tegenstander gevaarlijk kon worden. In creatief opzicht wordt PSV beter met hem op die plaats, maar verdedigend kwetsbaarder. De kans is daardoor groot dat de Duitse trainer de komende wedstrijden opnieuw gaat schuiven met de spelmaker. 

5. Een schande dat de VAR er niet is in de Conference League
Natuurlijk zijn er belangrijke redenen waarom de UEFA besloot om de VAR nog niet in te voeren in het derde toernooi van Europa. Lees: het was te duur om dat te doen in de voorrondes van het toernooi en in de groepsfase. Maar vanaf de knock-outfase zal het een verplichting moeten worden dat er wél een video-arbiter aanwezig is. Zowel Feyenoord (goal Slavia Praag was hinderlijk buitenspel) als ook PSV (strafschop voor Gakpo) hadden dan wellicht meer gekregen dan de remises. Vanaf volgend seizoen moet de VAR er zijn in de knock-outfase. 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd