Transferweekje: welke spelers haalt Ten Hag naar Man United?

16 april 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar alweer een tijdje weken gesloten, maar in de wandelgangen is het nooit stil. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

FC Emmen droomt

FC Emmen keert volgend seizoen terug in de Eredivisie en durft groots te dromen. Ronald Lubbers, voorzitter van de club uit Drenthe, hoopt het nieuwe avontuur op het hoogste niveau aan te gaan met Bas Dost. De spits, die zijn profcarrière in Emmen begon, beschikt bij Club Brugge over een aflopend contract en is op weg naar de uitgang van het Jan Breydelstadion. "Het is nog veel te prematuur om er überhaupt iets over te zeggen. Het is logisch dat er meer belangstelling is. Misschien kan hij wel naar een club die vijf keer groter is", aldus Lubbers over de interesse in de spits bij RTV Drenthe. Dost werd de afgelopen transferperiodes meerdere malen gelinkt aan Feyenoord, maar mogelijk is het Emmen dat de boomlange aanvaller naar Nederland terughaalt.

Verjongingskuur Real Madrid

Karim Benzema, Toni Kroos en Luka Modric zijn nog lang niet versleten, maar ook zij hebben het eeuwige voetballeven niet. Dus gaat er vroeg of laat een verjongingskuur plaatsvinden bij Real Madrid. Met Eduardo Camavinga haalden de Madrilenen vorig jaar al een speler voor de toekomst. Daar komen met Kylian Mbappé, Erling Haaland en Aurélien Tchouaméni mogelijk nog eens drie spelers bij. Laatstgenoemde is een 22-jarige middenvelder van AS Monaco die zich inmiddels volwaardig Frans international mag noemen. Zijn club heeft volgens AS een prijskaartje van zestig miljoen euro om zijn nek gehangen.

Wie haalt Ten Hag naar United?

Het is een kwestie van tijd voordat Manchester United de komst van Erik ten Hag wereldkundig maakt. De officiële aankondiging wordt volgende week verwacht. Het speculeren over de spelers die Ten Hag naar United wil halen (of meenemen) is ondertussen al begonnen. Volgens The Daily Mail staat Steven Bergwijn hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse trainer, maar de aanvaller zal niet een van de steraankopen worden. Darwin Nuñez wel. Althans, als de Uruguayaanse aanvaller wordt losgeweekt bij Benfica. Antony en Jurriën Timber zijn spelers die Ten Hag mee zou willen nemen naar zijn nieuwe club, terwijl onder meer Matthijs de Ligt, Harry Kane en Kalvin Phillips ook wordt gelinkt aan een overgang naar Old Trafford. Het belooft een interessante transferperiode te worden voor United.

Nieuwe Ajax-trainer

Door het nakende vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United is Ajax op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Peter Bosz lijkt de belangrijkste gegadigde om de vacature in te vullen, al lijkt Olympique Lyonnais nog niet van de Nederlandse trainer af te willen. Arne Slot wordt ook gelinkt aan een overgang naar de Johan Cruijff ArenA en wordt zelfs de droomkandidaat genoemd, maar hij zal waarschijnlijk gewoon bij Feyenoord blijven. Misschien wordt het wel Wim Jonk, Patrick Kluivert of John Heitinga. Maar het zou ook zomaar kunnen dat Ajax voor een internationale toptrainer gaat. Marcelo Bielsa, die in februari werd ontslagen bij Leeds United. Of wat te denken van Joachim Löw, die sinds zijn vertrek bij de nationale ploeg van Duitsland zonder club zit. Het speculeren is voorlopig nog niet voorbij…

Ervaren keepers keren terug

Voor Jasper Cillessen lijkt na zes jaar een einde te komen aan zijn Spaanse avontuur. Deze week werd bekend dat PSV eraan denkt de 32-jarige doelman over te nemen van Valencia. Het eerste gesprek met de keeper is zelfs al gevoerd. De belangstelling van PSV voor Cillessen kan niet los worden gezien van het tegenvallende debuutseizoen van Joël Drommel in het Philips Stadion. Bovendien loopt het huurcontract van Yvon Mvogo af en is Vincent Müller op weg naar de uitgang. Jeroen Zoet is een andere ervaren doelman die mogelijk terugkeert op de Nederlandse velden. Feyenoord [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/400303/feyenoord-komt-in-zoektocht-naar-keeper-uit-bij-zoet/,_blank,wil in zee gaan met de voormalig goalie van PSV], die ook de optie heeft om zijn contract bij Spezia te verlengen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen