FC Volendam jaagt op promotie: dit zijn de mogelijke scenario's

22 april 2022, 19:48

Het is door het gelijkspel van ADO Den Haag tegen Jong PSV van afgelopen dinsdag niet meer de vraag óf, maar wannéér FC Volendam zich verzekert van een plekje in de Eredivisie. De Volendammers kunnen dat vrijdagavond al bemachtigen. Er zijn meerdere scenario's mogelijk. 

Een week nadat FC Emmen zich als eerste Keuken Kampioendivisionist verzekerde van een terugkeer naar het hoogste niveau, is het ditmaal aan FC Volendam. De ploeg van Wim Jonk gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch. De opdracht is duidelijk: winnen. Dán is het sowieso feest in Volendam én op het veld in Den Bosch. In dat geval kunnen de achtervolgers FC Volendam niet meer achterhalen. Aan de motivatie zal het tegen FC Den Bosch hoogstwaarschijnlijk niet liggen. Het is namelijk alweer dertien jaar geleden dat FC Volendam haar laatste Eredivisie-wedstrijd speelde. Daar komt, als het aan Jonk en zijn spelers ligt, volgend seizoen verandering in.

Maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat FC Volendam níét wint van FC Den Bosch. Dan is er nog geen man overboord. Mochten de Volendammers gelijk spelen, kunnen zij alsnog promoveren. Maar dan moeten FC Eindhoven, Roda JC, Excelsior én ADO Den Haag punten verspelen. Nu is de Keuken Kampioen Divisie onvoorspelbaar, maar de kans dat zij allemaal punten laten liggen, lijkt niet heel groot. ADO Den Haag komt overigens zondag pas in actie, waardoor Volendam sowieso twee nachten in spanning zou moeten afwachten. 

Zelfs als de ploeg van Jonk onderuit gaat in Den Bosch, is er nog een kans dat zij deze speelronde al promotie naar de Eredivisie bewerkstelligt. Maar dit kan alleen als FC Eindhoven verliest en Roda JC, Excelsior en ADO Den Haag punten verspelen. Aan de 'wat als er niet wordt gewonnen-scenario's' zal FC Volendam echter niet willen denken. De ploeg van Jonk wil de langgekoesterde wens om terug te keren naar de Eredivisie in Den Bosch in vervulling laten gaan. Ze zal in ieder geval met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen, want de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. De aftrap in Den Bosch klinkt om 20.00 uur. 

Gaat FC Volendam zich vrijdagavond al verzekeren van promotie naar de Eredivisie? 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

thijmey1801
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sowieso!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen