Droomontknoping: Bayern verslaat BVB en viert tiende titel op rij

23 april 2022, 20:26

Bayern München is voor de tiende keer op rij landskampioen van Duitsland! Geheel in stijl werd de titel zaterdagavond veiliggesteld: uitgerekend tegen rivaal Borussia Dortmund werd deze namelijk binnengesleept. Der Rekordmeister won met 3-1 dankzij treffers van Serge Gnabry, Robert Lewandowski en Jamal Musiala.

Liefst negen landstitels op rij gingen al naar Bayern München, dat de voornaamste concurrent Borussia Dortmund steevast op afstand wist te houden. Negen punten was het verschil op de ranglijst, toen de Der Klassiker vandaag in speelronde 31 op het programma stond. Ook in de onderlinge wedstrijden was Bayern al liefst zeven keer op rij te sterk, al leverde de eerdere ontmoeting van dit seizoen wel een spannende 2-3 op. De weerstand die het toen bood was voor Dortmund ook vandaag nodig om het titelfeest van de rivaal nog even uit te stellen.

Na vijftien minuten was het echter toch al raak voor de thuisploeg. Serge Gnabry tekende toen al voor de mooiste treffer van de avond: hij ving de bal op randje zestien met de knie op en schoot vervolgens direct hard binnen. Een kwartier later leek hij ook zijn tweede goal te kunnen vieren, maar dit keer bleek hij buitenspel te staan. Toch was het niet lang wachten op de 2-0. Uiteraard was het Robert Lewandowski die ook zijn naam op het scorebord liet noteren. De topscorer kreeg de bal van Thomas Müller en schoof beheerst binnen: zijn 33e van het seizoen.

Na rust kreeg Dortmund meer in te brengen en tekende het al snel voor de aansluitingstreffer. Emre Can mocht van elf meter aanleggen en bracht de hoop op het verpesten van het kampioensfeest terug. De gelijkmaker hing vervolgens zelfs even in de lucht, maar Bayern hield mede dankzij Manuel Neuer stand. De bevrijdende 3-1 viel in minuut 83. De bal bleef lang in de zestien van de bezoekers hangen, tot het uiteindelijk Jamal Musiala was die 'm binnen wist te werken. Vanaf dat moment was het zeker: Bayern is voor de tiende keer op rij de beste van de Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker spannend daar in Duitsland…

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lijkt me dat dit gewoon een hele slechte zaak is voor de Bundesliga en dat typ ik eigenlijk al jaren. Ik ben Ajacied, maar ik hoop echt dat we dit in Nederland nooit zo gaan zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen