Knotsgekke Friese derby eindigt onbeslist na bizarre slotfase

1 mei 2022, 14:24   Bijgewerkt: 1 mei 2022, 14:54

Een uiterst enerverende editie van de Friese derby kent uiteindelijk geen winnaar: 3-3. In een wedstrijd waar Cambuur tot twee keer toe terugkwam van een achterstand, leek invaller Mitchell Paulissen zijn ploeg de overwinning te bezorgen in de blessuretijd. In de absolute slotseconden stak Joost van Aken daar echter een stokje voor en zo zorgde hij voor een historisch duel en een zinderende slotfase.

Dit was geen kwestie van een wedstrijd van Heerenveen tegen Cambuur. Vandaag speelde DKV tegen DKV (Dertig Kilometer Verderop). De namen worden niet uitgesproken, waar afgelopen week overigens een uitzondering voor werd gemaakt. Heerenveen-'fans' ontrolden donderdagavond een spandoek met 'Cambuur dood' op de stoep bij de Leeuwarders, waarna een onthoofde hertenkop werd achtergelaten, wat verwees naar het hert in het logo van Cambuur. Dit incident zorgde voor veel afschuw bij fans van beide partijen en Heerenveen distantieerde zich vrijdag ook onmiddellijk van dit gedrag.

Dit bracht ze dan ook al na twee minuten succes. Thom Haye krulde een voorzet na een mooie actie langs de defensie van Cambuur, waarna de inlopende Anas Tahiri de bal snoeihard tegen de touwen werkte: 1-0. De wedstrijd werd dus gelijk opengegooid, waarna Heerenveen duidelijk ook op zoek ging naar een tweede teffer. Die viel tien minuten later echter aan de overkant, toen Patrick Joosten op zijn beurt een uitstekende voorzet afleverde. Roberts Uldrikis kopte van dichtbij binnen, waardoor de ploegen alweer naast elkaar stonden (1-1).

De spelers lieten in de openingsfase dus zien dat ook bij hen de wedstrijd enorm leefde en het tempo lag dan ook behoorlijk hoog. Haye nam zijn elftal hierna op sleeptouw en leverde keer op keer uiterst scherpe voorzetten af. Hij bereikte Sydney van Hooijdonk meerdere malen en waar een doelpunt van die laatstgenoemde eerst afgefloten werd voor buitenspel, was het enkele minuten later alsnog raak. Een uitstekende vrije trap van Haye kopte Van Hooijdonk perfect in het zijnet en zo zette hij Heerenveen weer op voorsprong: 2-1. Met deze stand gingen de ploegen dan ook de kleedkamers in.

De ploegen gingen de slotfase dus in met een gelijke stand, waar beide kanten duidelijk niet tevreden mee waren. Het spel vloog op en neer in de slotfase en een winnend doelpunt hing aan beide kanten in de lucht. In de laatste minuut mocht Cambuur nog één keer uitbreken en ineens stond invaller Paulissen oog in oog met Erwin Mulder. Hij schoot de bal tegen de touwen en het duel leek beslist: 2-3. Maar niets bleek minder waar. De blessuretijd werd door het doelpunt nog wat verlengd en ook Heerenveen mocht het dus nog één keer proberen.

Van Aken, die eerder nog de schlemiel was en een penalty veroorzaakte, gleed in de allerlaatste seconde toch nog de 3-3 binnen. Met twee doelpunten in de blessuretijd en een zeer enerverende eerste negentig minuten mag dit toch wel een historische Friese derby genoemd worden. Zo kwam er dus geen winnaar uit deze rivalenstrijd en strijkt niemand met de Friese eer. De ploegen schoten weinig op met dit puntje, waar de hoop op de play-offs aan beide kanten slonk.

Opstellingen en beoordelingen:*

sc Heerenveen: Mulder 6; Van Ewijk 6, Van Beek 6.5, Bakker 6 (43. Van Aken 6), Dresevic 6, Woudenberg 6; Halilovic 6 (88. De Jong -), Haye 7, Tahiri 6.5; Van Hooijdonk 6.5 (70. Musaba 6), Sarr 6.5.

SC Cambuur: Stevens 6; Schmidt 6, Mac-Intosch 6 (55. Tol 6), Schouten 6, Sambissa 6; Jacobs 6 (55. Paulissen 6), Hoedemakers 6, Maulun 6.5; Joosten 6 (79. Breij -), Uldrikis 6.5, Kallon 6.5.

Man of the Match: Thom Haye

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

okkele
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

met "allerlaatste seconde" bedoel je de 97e minuut terwijl het na 94 klaar zou moeten zijn. tv-persoonlijkheid nijhuis mag graag bepalend zijn.

BenBottelier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Extra extra tijd was terecht. Doelpunt en wat blessures. Cambuur weer niet de beste Friese club

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen