Hoofdsponsor Ziggo pal achter Ajax na onderzoeksresultaten

3 mei 2022, 20:23

Ajax hoeft niet te vrezen voor een breuk met hoofdsponsor Ziggo. Het bedrijf heeft met tevredenheid de resultaten van het onderzoek naar de cultuur bij de Amsterdamse topclub onder ogen gekregen. Ajax kondigde in het persbericht aan voor een flinke verandering te gaan.

Het bedrijf lijkt zodoende het contract dat tot 2025 doorloopt uit te gaan dienen. Nadat bekend werd dat Marc Overmars zich jarenlang schuldig maakte aan ongepast gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van de topclub, kwam Ajax zwaar onder vuur te liggen. Ziggo gaf aan te twijfelen of het aan kon blijven en eerst de resultaten van het onderzoek af te wachten. 

Die zijn dinsdagmiddag binnengekomen. Ziggo kijkt met een positief gevoel naar de toekomst en heeft vertrouwen in de noodzakelijke veranderingen die aanstaande zijn. Dat is enorm goed nieuws voor Ajax: volgens Voetbal International strijkt de club ieder seizoen minimaal negen miljoen euro per jaar op: geen Eredivisie-club ontvangt meer van de hoofdsponsor.

Ajax kondigde afgelopen februari te breken met Marc Overmars, nadat in een onderzoek van NRC bekend was geworden dat de directeur zich al jarenlang misdroeg. De voormalig buitenspeler is momenteel werkzaam bij het Belgische FC Antwerp.

Lees ook: Bureau komt met details over grensoverschrijdend gedrag Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen