Woord 'onderbelasting' valt in zoektocht PSV naar antwoorden

5 mei 2022, 09:39

PSV wordt al twee jaar geteisterd door blessures. De fysieke problemen houden de gemoederen in Eindhoven flink bezig. Er wordt naarstig gezocht naar een oorzaak voor de vele blessures. Daarbij valt volgens het Eindhovens Dagblad nu het woord 'onderbelasting' in het Philips Stadion.

PSV heeft de laatste twee jaar met ongeveer zestig blessures te maken gehad. Bovengenoemde krant schrijft dat een van de inschattingen is dat in sommige gevallen sprake kan zijn geweest van onderbelasting. Er zou te weinig, te voorzichtig of te weinig op échte wedstrijdintensiteit zijn getraind onder Roger Schmidt. Ook de corona-periode wordt gezien als grote boosdoener van de fysieke problemen, terwijl de club lering trekt uit de korte voorbereidingsperiode op dit seizoen.

Schmidt heeft gedurende het huidige seizoen nooit de beschikking gehad over een volledig fitte spelersgroep. Ook richting het einde van het seizoen kampt de Duitse trainer met de nodige personele problemen. In de lappenmand bij PSV zitten nu onder meer André Ramalho, Armando Obispo, Carlos Vinícius, Noni Madueke, Olivier Boscagli en Philipp Mwene.

Het Eindhovens Dagblad noemt de spierblessures van Jordan Teze (in november) en Vinícius (afgelopen weekend) als voorbeelden van mogelijke onderbelasting. Op het moment dat zij geblesseerd raakten, hadden zij weinig wedstrijdritme.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het ligt dus gewoon aan de werkwijze van Roger Schmidt...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen